Başbakan Erdoğan'dan balkon konuşması

Başbakan Erdoğan'dan balkon konuşması

Erdoğan ve ailesi AK Parti Genel Merkezi'nin balkonundan partililere hitab ediyor.

Yerel seçim sonuçlarının şekillenmeye başlamasının ardından AK Parti Genel merkezi önünde çoşkulu bir kalabalık oluştu. Bayrağını kapan AK Partili genel merkezin önüne geldi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarından satı başları;

‘Dünyanın tüm dost kardeş başkentlerini tüm şehirlerini yürekten selamlıyorum. Az önce binlerce kişinin toplantığı Üsküp’e telekonferansla bağlandım. Onlar da sizin bu coşkunuzu paylaşıyor. Ya Rab! Ne büyüksün. Dünyanın her yerinde zaferimiz için ellerini, gönüllerini, kulaklarını duaya açan dost ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. Filistin’de gözü seçim sonucunda olan, kendi kardeşlerinin zaferini ekleyen kardeşlerime selamlıyorum. Avrupa’nın tüm kentlerinde yürekleri bizimle olan tüm kardeşlerime teşkkür ediyorum. Suriye’de AK Parti’nin zaferi için her an dua eden mazlum kardeşlerime teşkkür ediyorum. 

-Elbette en büyük teşekkürü bu aziz millet bu asil millet hakkediyor.

-Kardeşlerim sizi yeni Türkiye’nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız. Sizlere teşekkür ediyorum. Siz büyük Türkiye ideallerine sahip çıktınız. Siz, geleceğinize, partinize Başbakanınıza sahip çıktınız. Hepinize teşekkür ediyorum…

-Kaosu gördük, bu milletin, devletin, ülkenin ulusal güvenliğine müdahale Dışişleri Bakanlığı'nı dinleyecek kadar vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu. Onların kaos planı buydu. Bunların inine gireceğiz.

-Basın mesupları balkon konuşması yapacak mısınız diye soruyor. 

-Muhalefet liderlerine, genel müdürlerine niye sormuyorsunuz, balkon konuşması yapacak mısınız diye? 

-Biz kazandık diyecek genel müdür. Öbürü de biz kazandık diyecek. Birinci parti olamazsak ben genel başkanlığı bırakırım dedim. Siyaset omurga ister, asillik ister. Makamı zenginleştiremezseniz bırakın gidin. 

-Onlar makamdan haz alıyorlar. Aziz milletimizin verdiği mesaj çok açık. Mileltimiz, biz buradayız dedi. Türk milleti geçilmez dedi. Millet bu milletin sahipleriyiz dedi. Millet eğilmez Türkiye geçilmez dedi. 

-Biz Türkiye Cumhuriyeti'ni sokakta bulmadık.

-Biz bu ülkeyi Pensilvanya'ya ve onun hain uzantılarına bırakmayız. Bugün, yarın da kaçanlar olabilir. Kaçan kaçtı, bazıları için suç duyurusunda bulundum. Yarından itibaren kaçanlar olabilir...

-Kaset siyaseti bugün kaybetmiştir..

-Ey genel müdür. Ey güya genel başkan.. Siz bu kaset mevzuları olmasaydı ne konuşacaktınız. Biz plan-proje konuştuk. Siz ne konuştunuz?

-Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır.

-Adı konulmamış ittifaklara bugün milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Bugün kibir, gurur kaybetmiştir. Milletine tepeden bakan, millete en ağır hakaretleri yapan kibir bugün bir kez daha sandıkta yenimiştir..

-Ey Pensilvanya, ey buradaki yandaşları medya, ey yandaşları sermaye. Ne oldu. Sandıkta bugün demokrasi kazandı. Sandıkta bugün irade kazandı. Ne oldu? 21. Yüzyılda halka hala darbe mesajları veren açıklamalarınız ne oldu? Halk burada siz neredesiniz?

-Başbakanlıktaki böcek olaylarından sonra bu muhalefetin bir açıklamasını gördünüz. Bu vatana ihanettir bu bir casusluktur diye bir açıklama yaptığınızı gördünüz mü: Pensilvanya ile hareket eden bunlardan ne hayır gelir.

-Ekonomide de siyasette de demokraside de güçleneceğiz.. Vatanın özlediği demokrasi bizde.

-Onlar samimi davranmadılar. Biz samimi davrandık. Artık eski Türkiye yok, artık yeni Türkiye var. Eski muhalefet tarzıyla asla yeni Türkiye olmaz Yeni Türkiye’nin artık yeni muhalefete ihtiyacı var..

-Şunu net bir şekilde gördük ki sadece iktidar partisinin Türkiye’yi kucaklaması yetmiyor. İstismar siyaseti artık son bulmalıdır. Kibirli, aşağılayıcı siyaset artık muhalefet partisi nezdinde son bulmalıdır. Muhalefet partisi temsilcileri artık bu akşam aynada kendilerine bakmadılar.

-AK Parti’nin bileğini tek başına bükmediler. CHP’nin zayıf olduğu yerlerde MHP. MHP’nin zayıf olduğu yerde CHP yardım etti.

-Kırk çürük yumurta bir sağlam yumurta etmedi.

-Gel yeni bir sayfa açalım. Biz hep ne dedik? Türkiye sevdası her şeyin üzerinde olsun. Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız dedik. AK Parti kaybetsin de ne olacaksa olsun? Mantalitesi artık kaybetti.

-Türkiye’ye saldıranlar bugün hayal kırıklığı yaşamıştır. 

-Millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür…

-Millet sizin planları ahlaksız planları bugün bozmuştur. Burada istiklaline, iradesine, ülkesine, bayrağına sahip çıkan aziz milletime tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu millet ümmetin, dünyanın umutudur. Rabbim bu milleti doğru yoldan ayırmasın.

-Biz bu millete efendi değil hizmetkar olmaya geldik.

-Dün biz yoktuk; ama bu dava vardı. Yarın biz olmayacağız; ama bu dava olacaktır. Ay-yıldızlı bayrak en yüksek burçlarda dalgalanmaya devam edecek.

-Türküyle, Lazıyla, Kürdüyle, Gürcüsüyle, Arabıyla tek millet. Ben Türkü Türk olduğu için sevmiyorum, Kürdü Kürt olduğu için sevmyorum.. Kardeşlerim beni yaradan Allah bu 70 milyonu yarattığıiçin seviyorum. Biz 70 milyonu seviyoruz. 

-Bizler iyi niyetimizin kurbanı olduk. Hukuk içinde yasalar içerisinde bu tür şebekelerle savaşacağız. Artık bunları ne millet hoşgörülü karşılar ne de biz karşılarız.

Ayrıntılar geliyor...

bkaehhgccaaeccc.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler