Başbakan Erdoğan’dan çarpıcı açıklamalar

Başbakan Erdoğan’dan çarpıcı açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Köşk adaylığı, üç dönem görev, yeni Başbakanlık inşaatı, Gülen cemaati hakkında konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel medya temsilcileriyle yaptığı toplantıdan sonra soruları yanıtladı. Erdoğan, ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimde adaylığına ilişkin soru üzerine "Şu an gündemimizde yok. Mevcut Cumhurbaşkanımız devam edebilir" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Üçüncü dönemin sonunda devam etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu, "Benim böyle bir talebim yok. Ancak parti isterse kongreye giderim. Benim dileğim üç dönem çalışma bir dönem dinlenme. Sonra tekrar göreve devam" diye cevapladı.

Erdoğan, Atatürk Orman  Çiftliği'ndeki Başbakanlık inşaatının mahkeme kararıyla durdurulması hakkında ise "Hukuksuz olarak yaptığımız hiçbir şey yok. Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım" ifadesine yer verdi.

Ankara 11. İdare Mahkemesi, yeni Başbakanlık Binası için tarihi SİT statüsünün değiştirilmesi kararını iptal etmiş ve bu kararla inşaatın durması da söz konusu olmuştu. Ama bu karar rağmen işçilerin inşaat faaliyetini sürdürdüğü gözlendi.

ERDOĞAN, AYDIN DOĞAN KASETİNİ DOĞRULADI
Erdoğan, konuşmasında eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile internete sızdığı iddia edilen
ses kaydını da doğruladı. Erdoğan, bu konuşmada Ergin'e, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan hakkında Sermaye Piyasası Yasası'na muhalefet iddisayıla açılan davada duruşma gününü hatırlatıp, SPK'daki bağlantıarın dikkate alınmısını istiyor. İkinci görüşmede ise Aydın Doğan'a beraat kararı verilmesinden duyduğu rahatsızlığı iletiyor. Eski Adalet Bakanı Ergin ise hakimin Alevi olduğunu ve dosyanın Yargıtay Genel Kurulu'na gideceğini söylüyor. Ses kaydında ayrıca Erdoğan'ın "Bunların mahkum olması lazım" dediği duyuluyor. Bu konuşmayı doğrulan Başbakan Erdoğan, bu konuda şunları söyledi:

Anadolu ve Trakya hakkında ahkam kesenler 200 yıldır uyanmadılar bugün de hala gaflet uykusundalar. Milletin onlara inanmadığını bir türlü görmediler görmeye de niyetleri yok. İftira atarsak millet bunlardan soğur diyorlar. Montajları piyasaya sürersek millet bunlardan soğur diyorlar. Bir takım manşetler atarsak karalama kampanyaları yaparsak tahrikleri tuzaklar tertip edersek millet AK Parti'den uzaklaşır zannediyorlar. İşte dün bir tane daha yayınladılar. Adalet Bakanımla benim görüşmem. Bugün malum gazete yayınlamış çünkü kendileriyle ilgili. Dönen dolapları tabi biz biliyoruz. Benim Adalet Bakanıma bunu yakından takip et dememden daha doğal daha tabii ne olur. Bana ilgili kuruluşumun verdiği bilgiler, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) verdiği bilgiler çok tehlikeli bilgiler.
 
Paralel yapı veya paralel yapının dışında yapılar, kirli ilişkiler, ister istemez burayı yakından takip et dememi gerektiriyor. Bunu ben ülkem için milletim için istiyorum. Çünkü bu güne kadar bu ülkede her şey bunların elleri ile 2 dudağı arasındaydı. Bunlar spor kıyafetlerle blue jeanlerle, şunlarla bunlarla evlerinde başbakan ağırlamış tiplerdir. Oradan da istedikleri gibi istedikleri şekilde hükümet kurmuşlar hükümet indirmişlerdir. Şimdi tabi böyle bir hükümet iş başında yok bu onları rahatsız ediyor. İstedikleri gibi gelip görüşemiyorlar. İstedikleri gibi yönetemiyorlar bu onları rahatsız ediyor. Bunlar bu ülkede milleti aptal, cahil yerine koydular. Ama hep kaybettiler ve bundan sonra hep kaybedecekler."

ERDOĞAN, AYDIN DOĞAN KASETİNİ DOĞRULADI
Başbakan Erdoğan, bu açıklamalardan önce AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen, "Yerel Medya ile Buluşma" programına katıldı. Erdoğan, konuşmasında eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile internete sızan ses kaydını da doğruladı. Erdoğan, bu konuşmada Ergin'e, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan hakkında Sermaye Piyasası Yasası'na muhalefet iddiasıyla açılan davada duruşma gününü hatırlatıp, SPK'daki bağlantıların dikkate alınmasını istiyor. İkinci görüşmede ise Aydın Doğan'a beraat kararı verilmesinden duyduğu rahatsızlığı iletiyor. Eski Adalet Bakanı Ergin ise hakimin Alevi olduğunu ve dosyanın Yargıtay Genel Kurulu'na gideceğini söylüyor. Ses kaydında ayrıca Erdoğan'ın "Bunların mahkum olması lazım" dediği duyuluyor. Konuşmayı doğrulan Başbakan Erdoğan, bu konuda şunları söyledi:

"Boğaza karşı viskisini yudumlayanlar Anadolu ve Trakya hakkında ahkam kesenler 200 yıldır uyanmadılar bugün de hala gaflet uykusundalar. Milletin onlara inanmadığını bir türlü görmediler görmeye de niyetleri yok. İftira atarsak millet bunlardan soğur diyorlar. Montajları piyasaya sürersek millet bunlardan soğur diyorlar. Bir takım manşetler atarsak karalama kampanyaları yaparsak tahrikleri tuzaklar tertip edersek millet AK Parti'den uzaklaşır zannediyorlar. İşte dün bir tane daha yayınladılar. Adalet Bakanımla benim görüşmem. Bugün malum gazete yayınlamış çünkü kendileriyle ilgili. Dönen dolapları tabi biz biliyoruz. Benim Adalet Bakanıma bunu yakından takip et dememden daha doğal daha tabii ne olur. Bana ilgili kuruluşumun verdiği bilgiler, Sermaye Piyasası Kurulu'nun verdiği bilgiler çok tehlikeli bilgiler. Paralel yapı veya paralel yapının dışında yapılar, kirli ilişkiler, ister istemez burayı yakından takip et dememi gerektiriyor. Bunu ben ülkem için milletim için istiyorum. Çünkü bu güne kadar bu ülkede her şey bunların elleri ile 2 dudağı arasındaydı. Bunlar spor kıyafetlerle blue jeanlerle, şunlarla bunlarla evlerinde başbakan ağırlamış tiplerdir. Oradan da istedikleri gibi istedikleri şekilde hükümet kurmuşlar hükümet indirmişlerdir. Şimdi tabi böyle bir hükümet iş başında yok bu onları rahatsız ediyor. İstedikleri gibi gelip görüşemiyorlar. İstedikleri gibi yönetemiyorlar bu onları rahatsız ediyor. Bunlar bu ülkede milleti aptal, cahil yerine koydular. Ama hep kaybettiler ve bundan sonra hep kaybedecekler."

HUKUK İHLALİ
Türkiye'de en üst düzeydeki devlet adamlarının telefon konuşmalarını yayınlayan medya ve CHP'nin suç işlediğini söyleyen Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde örneği görülmeyen, açıkçası başka ülkelerde de bugüne kadar örneğine rastlanmayan hukuk ihlaliyle hatta ihanet girişimiyle karşı karşıyayız" dedi. "Bazıları bu dinlemelerin yayınlanmasına, 'bunlar yasal dinleme' diyerek, kılıf uyduruyor. Bu yayınlanan dinlemeler yasal dinleme değildir. Türkiye'de dinleme yapmanın belli kuralları vardır. Bu kurallar ihlal dilmiştir" diyen Erdoğan, ad vermeden dinlemelerin adresi olarak 'paralel yapı Fethullah Gülen cemaati' yanlısı bürokratları gösterdi. Erdoğan, "Türkiye'de bir savcı keyfice dosya hakkında örneğin son derece mahrem görüşmeyi dinleyebiliyor. Belki de bizim devlet başkanlarıyla, başbakanlarla yaptığımız görüşmeler böyle keyfice dinlenebiliyor" dedi.

"PARTİLER DİK DURMUYOR"
Kendilerinin, yaptıklarını ve yapacaklarını konuştuklarını belirten Erdoğan, hiçbir siyasi partinin yaşanan olaylar karşısında dik durmadığını, küçük hesapların peşine düştüğünü savundu. CHP'nin tarihteki her darbede olduğu gibi, bu darbe girişimine de destek verdiğini kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MHP devlete yönelik, Türkiye Cumhuriyeti'nin istiklaline yönelik bu saldırı karşısında maalesef susmayı, tehditlere boyun eğmeyi, Türkiye düşmanı paralel yapının yanında yer almayı tercih etmiştir. CHP Genel Başkanı paralel yapıyla ittifak yapmış, paralel yapıyla hareket etmiştir ve şu anda da bunu yapıyor. 30 Mart seçimlerinde başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok yerde CHP ve bu paralel yapı arasında ittifak kurulduğu artık gizlenmiyor. Paralel yapı da var gücüyle CHP yada MHP'ye destek veriyor. Paralel yapının başı, Pensilvanya'daki zat merhum Savaş Ay'la 1995 yılında yaptığı bir röportajı anlattım, burada da anlatacağım.

BEDDUA SEANSI
Ne diyor? 'Cebrail aleyhisselam, çok severim, aşık gibi. Burnumun kemikleri sızlar. Hiç görmediğim, tanımadığım bir melektir.' Sanki tanıdıkları var. 'O bir parti kursa ben ona diyeceğim ki sen bir parti kurdun ama müsaadenle ben seni desteklemeyeceğim' işte bu sözleri söyleyen kişi şu anda CHP'ye destek veriyor, MHP'ye destek veriyor. Hatta elemanlarını kapı kapı dolaştırıp, 'AK Parti'ye oy vermeyin' çağrısı yapıyor. Öyle istihbarat alıyoruz ki özel okullarında, dershanelerinde, öğrenci evlerinde sohbet ortamlarında gece seansları yapıyorlar, Tayyip Erdoğan'a beddua seansı. Artık tamamen işi buraya döktüler. Ne olacak, başlarındaki zat işte televizyonlarda izledik, nasıl beddualar sallıyor. Şimdi buna da kılıf uyduruyorlar. Peygamberimiz de beddua edermiş. Hatta hatta daha da ileri gidiyorlar Allah celle celalühü o da beddua edermiş. Yani buna benzer şeylerle kendi peşine takıldıkları zatı temize çıkarmanın gayreti içindeler. Tamamen CHP ve MHP'nin desteklenmesi şimdi konuşuluyor."

"CHP VE MHP ŞANTAJLA DİYAZN EDİLDİ"
CHP ve MHP'nin son birkaç yıl içinde bu şantaj ve tehdit kasetleriyle dizayn edildiğini, şu anda da karşılıklı bedeller ödendiğini, bu tuzağın bozulduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Türkiye bu badireyi de inşallah atlatmıştır. Ne kadar güçlü bir devlet olduğunu bir kez daha göstermiştir. Açıkçası bu şer girişiminden Türkiye için bir hayır doğacağına ben tüm samimiyetle inanıyorum. Bu darbe girişimiyle Türkiye içindeki son çete de deşifre olmuştur ve tasfiyesi başlamıştır. Büyük Türkiye'nin, yeni Türkiye'nin önündeki 2023 hedeflerimizin önündeki, özellikle de ekonomi ve demokrasinin önündeki bir büyük engel daha kalkmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler