Başbakan gelecek ya, her yol paris!

Başbakan gelecek ya, her yol paris!

Başbakan Erdoğan'ın Çankırı mitingi öncesi hazırlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankırı mitingi öncesi gerek belediye yönetimince gerekse İl Başkanlığıca yapılan hazırlıklar seçim yasaklarını ihlale yönelik.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN GELİŞİ ÖNCESİ
YAPILAN ÇALIŞMALARDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLA

Mitinge hazırlık amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında gecenin ilerleyen saatlerinde çekilen bu fotoğraf karesi, devletin imkanları ile seçim çalışmalarını yürüten Ak Parti'nin Çankırı'da Başbakan'a gösterilmek istenen gövde gösterisinin arka planını sergilemekte...

belediye-itfaiye-secim-resim-03.jpg

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait yangın söndürme aracının Ak Parti'nin seçim afişlerini ve bayraklarını asmak için şehir mekezinde yaptığı mesai, Başta Belediye Başkanı İrfan Dinç olmak üzere birçok kişinin YSK'nın seçim yasakları ihlali kapsamında değerlendirileceğini düşünüyoruz. Şayet ülkede var olan yasaları uygulayacak merciler var ise!

NE YASAK KALDI NE DE YASAĞI ÖNLEYECEK MERCİ

Çankırı İl Seçim Kurulunca şehir içerisinde belirlenen  bayrak asma yerleri konusundaki titizliğe Başbakan Erdoğan'ın mitingi öncesine kadar tüm partiler harfiyen uyarken, Pazartesi günü saat 17.30'a hazırlık yapan Ak Parti İl Başkanlığı, konulan yasakları ihlal etmekte hiç mi hiç tereddüt etmiyor.

Başta Buğdaypazarı Mahallesi Ahmet Talat Onay Bulvarı ile İsmail Hakkı Karadayı caddesi Ak Parti seçim bayraklarıyla donatan Çankırı Belediyesi itfaiye araçları ve İl Başkanlığı mensuplarının çalışmaları üzerine Sözcü18'e konuşan CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı ""Başta AKP İl yönetiminin miting için yaptıkları çalışmalar seçim yasaklarına aykırı. Bugün şehir içerisinde yapılanlar karşısında İl Seçim Kuruluna gittiğimizde karşımızda muhatap bulamadık. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de yetkinin ilçe seçim kurulu hakiminde olduğunu, onun da yerinde bulunmadığından yapacak birşeyleri olmadığını ifade ettiler. Yarın mesai başlangıcında gerekli müracaatımızı yaparak yapılan ihlallerin kaldırılmasını talep edeceğiz" dedi.

basbakan-miting-asfalt-resim-03.jpg

BELEDİYE MAKYAJA YÖNELİK YOĞUN ÇALIŞMA SERGİLİYOR

Öte yandan Çankırı Belediyesi'ne bağlı başta Fen İşleri ile asfaltlama ekipleri Başbakan Erdoğan'ın Çankırı mitingi öncesi şehrin ana artellerinde ve mitingin yapılacağı Belediye Meydanına çıkan yollarda yeşil alanların sulanmasından başlayarak her türlü asfalt yamama çalışmaları dahil olmak üzere bakım onarım faaliyetlerini günboyu ve gece yoğun bir şekilde sürdürdüler. Çalışmaların mitingin yapılacağı saatlere kadar sürdürülmesi beklenmekte.

EMNİYET GÜÇLERİ TEYAKKUZDA

Başbakan Erdoğan'ın Çankırı mitingi için yapılan çalışmalar arasında emniyet güçlerinin de teyakkuz durumu gözleniyor. Şehir içerisinde yapılan çalışmalarda şüpheli şahısların emniyete bildirilmesi konusunda vatandaşı uyaran polis adeta istim üzerinde.

Helikopterle Çankırı'ya gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iniş yapacağı Atatürk Stadında da özel timin gerekli önlemleri aldığı ve stad çevresinde yoğun bir güvenlik şeridinin oluşturulduğu gelen bilgiler arasında.

CHP İL BAŞKANLIĞININ BASIN AÇIKLAMASI

Ak Parti'nin Çankırı mitingi öncesi CHP İl Başkanlığı yazılı bir açıklama yaptı. İl Başkanı Fikret Tatlıcı imzalı açıklama şöyle:

"İktidar partisinin 06.06.2011 günü İlimiz Belediye Meydanında düzenleyeceği miting öncesinde, Belediye Meydanı dışında kalan Kastamonu Caddesi, Büyük Otel önü, A. Talat ONAY Bulvarı, Kucaklamataşı Civarı ve Atatürk Bulvarı’nda parti bayrakları ile süsleme yaptığı görülmüştür. Yüksek Seçim Kurulu’nun 186 no.lu kararına rağmen bu davranışı sergileyen, kanun tanımaz tavır içinde olan akp il yöneticilerini ve milletvekili adaylarını Çankırı Halkına şikayet ediyoruz. Miting alanı dışında kalan bu yerlerin, süslenmesini Çankırılı Hemşehrilerimiz de ibretle izlemişlerdir.

Özellikle avukat olan, baro başkanlığı yapmış, milletvekili adayı Sayın İdris Şahin’in bu hukuk dışı davranışa nasıl izin verdiğini anlamakta  zorlanıyoruz. Yaptıkları yapacaklarının teminatına benziyor.

Daha önce miting yapan Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer partilere belediyeden anons imkanı tanımayan Belediye Başkanı Sayın İrfan Dinç, iktidar partisinin mitingine defalarca anons yapmak ihtiyacı duymuştur. Alanların süslenmesinde belediye itfaiye araçları ve personelinin kullanıldığı görüntü ile tespit edilmiştir. Belediye Başkanının kamu malını bir partinin mitingi için kullanması nasıl açıklanabilir.

Çankırılı hemşehrilerimiz vergilerini bunun için mi ödemektedir? Bu durumun belediye başkanının tarafsızlığı, şehrin emin kişisi özelliğini zedelediği ve kendine olan güveni gölgelediği inancındayız. Bu uygulaması belediye başkanının görevini kötüye kullandığının tespitidir. Hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağını beklemekteyiz.

İnanıyoruz ki, 12 Haziran günü Çankırı seçmeni yaşanan bu haksızlığa sandıkta gereken yanıtı verecektir."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler