Başbakan Uzak Doğu öncesi açıklamalar

Başbakan Uzak Doğu öncesi açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda beş günlük Uzak Doğu ziyareti öncesi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;

Japonya'yı 10 yıl aradan sonra ziyaret etmiş olacağım. 2003 yılında japonya ile ilişkilerimizi stratejik işbirliği düzeyine yükselttik. Özellikle enerji alanında atacağımız adım, ki 22 milyar dolarlık bir yatırımdır. Fransa da bu yatırımın içinde yer alacak.

Japonya'daki temaslarımızın ardından ziyaretimizin ikinci durağı Singapur olacak. Bu ziyaret 18 yıl aradan sonra başbakan düzeyinde ilk ziyaret olması bakımından da önem arz ediyor. Son ziyaret merhum Necmettin Erbakan tarafından 1996 yılında gerçekleşmişti.

Malezya'ya gerçekleştireceğim resmi ziyaret diplomatik ilişkilerimizin tesis edilişinin 50. yıldönümüne denk gelmesi nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Bu ziyaretler Türkiye'nin her üç ülke olan ilişkilerinin daha iyi bir seviyeye taşınması için fırsat olacaktır.

2 BİN KİŞİLİK LİSTE İDDİASI
Bu konu ile ilgili Burhan bey de daha sonra açıklama yaptı. Bülent Bey de açıklama yaptı. Bunların üzerinden ısrarla durmanın anlamı yok. Dünkü toplantıda da buna benzer sorular geldi. Bir defa böyle bir şey masamın üzerinde, sümenimin altında söz konusu değil. Bu tür atamalar yapılacaksa yapılır. Devletin yüz binlerce personeli var. Hükümet yeri geldiği zaman birçok kişinin yeri değişir, atamalar yapar. Böyle bir şey söz konusu değil. Bunların hepsi uydurma ifadelerdir.

BALYOZ VE ERGENEKON'DA YENİDEN YARGILANMA
Metin bey ile yaptığmız görüşme olumlu oldu. Taleplerini bize ilettiği gibi hükümetimizin çalışmalarını memnuniyetle ifade ettiler. Talepler noktasında kanaatlerini ifade ettikten sonra biz yeniden yargılanma konusuna olumlu bakıyoruz, arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar. Bu çalışmalar da bitmek üzere. Yeniden yargılanma noktasında bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok. Muhalefetin katkısı olursa anayasal düzenlemeye taşırız. Olmazsa yasalar çerçevesinde ne yapılacaksa buna gayret ederiz.

BAŞBAKAN'LA İLGİLİ DİNLEME İDDİALARI
Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmalarını tamamlamış değil. teftişin bitmesinin neticesi olarak da atılacak bazı adımlar olacaktır.

FETHULLAH GÜLEN'İN MEKTUBU
Malum vakfın sitesinde falan bu metin var. Mektup cumhurbaşkanımıza gönderilmiş bir mektup. İki A4 sayfasını kaplayan bir mektup. Metnin içindeki değerlendirmeler de belli. Mektup benim şahsıma gelmemiştir. Dünkü konuşmamda da zaten bana geldi demiyorum, mektubun geldiğinden söz ediyorum. Başbakan da bu mektubu okumuştur. 

BÜNYAMİN AYGÜN AÇIKLAMASI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılmasına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, “Az önce müsteşarım da aradı, her an arkadaşlarımız kendisini alabilirler. Şimdi bizde o müjdeyi bekliyoruz” dedi.

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısının ardından soruları cevaplayan Başbakan Erdoğan, Suriye’de kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün’ün serbest bırakılmasına ilişkin olarak, “Olumlu gelişme var, yani dakikalar diyebiliriz inşallah. Az önce müsteşarım da aradı, her an arkadaşlarımız kendisini alabilirler. Şimdi bizde o müjdeyi bekliyoruz. Aldıktan sonra da gerekli açıklama yapılır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler