Başbakan'a ayakkabı kutusunu gösterdi ve...

Başbakan'a ayakkabı kutusunu gösterdi ve...

690 lira emekli maaşı alan iki çocuklu Nurhan Gül...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Akhisar ilçesinde toplu açılış töreninde konuşma yaptığı sırada evinden ayakkabı kutusu göstererek protesto gerçekleştiren kadın gözaltına alındı.

Akhisar Cumhuriyet Meydanı'nda Erdoğan'ın konuşması sırasında, meydana bakan yerde evi olan Nurhan Gül, evinin balkonundan Başbakan Erdoğan'a ayakkabı kutusu gösterdi. Protestocu Gül, Başbakan'ın yakın korumaları ve çevik kuvvet ekipleri tarafından evinden gözaltına alınarak karakola götürüldü. Nurhan Gül, burada verdiği ifadesinde 690 TL emekli maaşı ile yaşadığını söyledi. Gül ifadesinde şu görüşlere yer verdi:

“Emekli maaşımın düşük olmasından dolayı ve bunun yolsuzluk ve hırsızlığın peşine düşülmektense savcının polisin peşine düşülmesinin sebep olduğunu düşündüğümden dolayı protesto ettim. Sivil polisler evime daldı. Benim eşim avukat. Ben eylemi kendim için yapmadım. Diğer emekçiler için yaptım. 690 lira ile geçinmek zorunda kalan emekliler var. Ben yorganı üzerime çekip susmadım. Ben onlar adına yaptım bu eylemi.”   

Gül, karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler