Başbakan’a mahkemeden tekzip

Başbakan’a mahkemeden tekzip

Başbakan Davutoğlu'nun 'tutuklayamayız' dediği canlı bombalar için 3 ay önce yakalama kararı çıkarıldığı ortaya çıktı.

Ankara Tren Garı önünde katliam yaratan saldırıyı gerçekleştiren her iki canlı bomba hakkında ,üç ay önce “Yakalama kararı” verildiği ortaya çıktı. Suruç katliamcısı Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün ağabeyi Yunus Emre Alagöz hakkında Adıyaman’da yürütülen IŞİD soruşturması kapsamında, 23 Temmuz tarihinde, diğer Gar bombacısı Ömer Deniz Dündar hakkında ise, 26 Temmuz tarihinde Adıyaman Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı çıkarıldığı ve arandıkları öğrenildi. İki saldırgan, haklarındaki yakalama kararına karşın Başkent’in göbeğine ellerini kollarını sallayarak girdi ve 100′ü aşkın kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara tren garı önündeki katliamı gerçekleştiren saldırganlar için ” Canlı bombaların listesi elimizde ancak biliyorsunuz bu, bir eylem hazırlığı… Bunu gerçek bir eyleme dönüştürmedikçe veya elinizde o eylemin olabileceğine dair bir veri olmadıkça tutuklayamazsınız. Türkiye bir hukuk devleti” demişti.

Ancak canlı bombaların her ikisi hakkında da yakalama kararı olduğu ortaya çıktı. Saldırganlar Yunus Emre Alagöz ve Ömer Deniz Dündar hakkında, Adıyaman’da yürütülen IŞİD soruşturması kapsamında yaklaşık 3 ay önce “yakalama kararı” çıkarıldığı ve resmi olarak arananlar listesinde oldukları belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler