Başbakandan flaş açıklama!

Başbakan'dan flaş açıklama!

Kandil ve İmralı için kritik ifadeler...

Başbakan Erdoğan, Nijer'de İmralı süreci ve PKK'nın silah bırakmasıyla ilgili yol haritasının belirlendiği iddiasıyla ilgili olarak, "Bölücü terör örgütü kadroları silah bırakıp Türkiye'yi terketmelidir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf ile ortak basın toplantısı düzenledi ve soruları yanıtladı.
 
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:  
 
PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI    
 
Soru: Süreç sabote mi ediliyor? PKK'nın silah bırakması konusunda takvim var mı? 
Erdoğan: Bölücü terör örgütünün şüphesiz ki provokasyonları yeni değildir. Bu tür barışa yönelik girişimlerde her zaman elinden gelen her tür olumsuz gayreti göstermiştir. Bu da provokatif eylemlerden biridir. Operasyonlar konusunda mücadelemiz sürecek. Siyasi uzantısıyla müzakereleri yapabiliriz dedik. Şu anda da aynı noktayız. Samimiyetimiz son günlerde attığımız adımlardır. Bu adımları nasıl attığımızı ve nerede atttığımızı da uygulamalarımızda gösterdik. Tabii detay bilgiler verdiler. Bu bilgilerden haberim yok. Nereden, nasıl bu bilgiler yansımış bunu da bilmiyorum. Bunlar bana yansıyacak olursa ülkeye döndüğümüzde bunun değerlendirmesini yaparız. Bölücü terör örgütünün Türkiye'yi terketmesidir amaç. Silahı bırakarak terketmesidir. Bu konuda herkes dikkatli olmalıdır. Derdimiz bağcı dövmekten öte üzümü yemektir.
 
SURİYE'NİN 2130 TUTUKLUYU BIRAKMASINA
HAYIRLI OLSUN DEMEK DÜŞER
 
Soru: Suriye rejimi 48 İranlıya karşılık 2130 tutukluyu bırakma kararı aldı. Serbest bırakılan Türkler ve kimlikleri konusunda bilgi verir misiniz?
Erdoğan: Bu konuyla ilgili olarak gerek Katar'ın gerekse Türkiye'den bir STK'nın girişimleriyle başarılan bir süreç oldu. 4 Türk'ün ve birkaç tane Filistinli'nin de içinde olduğu bir süreç. Bundan sonraki süreçte ne olur diye bir şey söyleyemiyorum. Öncelikle muhalif kanatla görüştük. Suriye'nin 2130 rakamını kabul etmesi tamamlayıcı bir süreç oldu. Bir çok mağdur insan bir an önce kurtulmuş olsun umarız. Hayırlı olsun demekten başka bir şey bize düşmez. 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler