Başbakan'dan tahliyelere ilk yorum!

Başbakan'dan tahliyelere ilk yorum!

Başbakan Erdoğan '17 Aralık' tahliyeleriyle ilgili 'Adalet yerini buldu' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Balıkesir'de partililere seslendi. Mitingin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, mahkemenin bugün 17 Aralık soruşturmasının tutuklu son sanıklarını da serbest bırakmasını değerlendirdi.

Erdoğan, 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Reza Zarrab, eski bakan çocukları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan, Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir'in tahliyeleriyle ilgili olarak 'Adalet yerini buldu' dedi.

Balıkesir’de düzenlediği mitingin ardından Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin açılışını gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış sonrası basın mensuplarının tahliyeler hakkındaki sorusunu cevapladı. Erdoğan, “Benim beklentim bu istikametteydi. Niye derseniz, çünkü şu son gelişmeleri gördükten sonra, hele hele yargı süreci içerisinde özellikle şu son binlerce dinleme olayları bütün bunlar yargıdaki gelişmelerin ne istikamette, nasıl ve bu paralel yargı ki bunu bir kısım olarak ifade etmek istiyorum. Bir kısım paralel yargı maalesef çok haksız, mesnedi olmayan adımlar attılar. Ben ‘Er geç hak yerini bulacaktır’ diye bir temennim vardı ve hak yerini buldu. Temenni ederim ki buna benzer daha birçok mağdur olan insanlar vardı, o mağdur olan insanlar da hakkın tecellisiyle inşallah bu hapishanelerden bir an önce çıkma imkanını yakalasınlar. Tabii bu bir yargı sürecidir, yürütme olarak, bir başbakan olarak bizim müdahale imkanımız söz konusu değil. Ama bugünkü mevcut gelişme inşallah birçok şeylerin önünün açıldığını veya açılacağını gösteriyor. Temennim odur ki bundan sonra bu iş süratle gelişsin, mağdurların da durumu bir çözüme kavuşsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler