Başbakanlık Kerinçsiz'in dilekçesini savcılığa gönderdi

Başbakanlık Kerinçsiz'in dilekçesini savcılığa gönderdi

Avukat Kemal Kerinçsiz'in dilekçesi savcılığa gönderdi...

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından 5 yıllık tutukluluk süresini doldurduğu için 'Hükümeti yıkmaya teşebbüs' suçlamasıyla yargılandığı Ergenekon davasında tahliye olan Avukat Kemal Kerinçsiz, 28 Ocak 2014 tarihinde başbakanlığa bir dilekçe ile başvurmuştu.

Kerinçsiz, dilekçesinde hakkındaki Ergenekon davası kapsamında soruşturma yürüten polis, savcı ve hakimlerin ’paralel yapı’nın üyeleri olduğunu öne sürdü. Kerinçsiz, dilekçenin bir örneğinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilerek, hakkındaki Ergenekon soruşturmasını yürütenlerin örgüt kapsamında soruşturulmasını talep etti. Başbakanlık, ’gereğinin yapılması’ için dilekçenin bir örneğini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na yolladı.

KERİNÇSİZ İFADE VERDİ
Dilekçe geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na ulaştı. Dilekçeyi inceleyen savcı Mesut Erdinç Bayhan, bugün müşteki sıfatı ile Kemal Kerinçsiz’in ifadesini aldı. İsimlerini ayrı bir dilekçe ile verdiği kişiler hakkındaki şikayetinin sürdüğünü söyleyen Kerinçsiz, Ergenekon davasını yürüten hakim, savcı ve polislerin örgüt kapsamında soruşturulması yönündeki talebini yineledi. Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan avukat Kemal Kerinçsiz, şikayetçi olduğu hakim ve savcılar hakkında işlem yapılması için dosyanın bir suretinin Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na, polisler hakkında da işlem yapılması için dosyanın bir suretinin de İçişleri Bakanlığı’na gönderilmesini istedi.

Kemal Kerinçsiz Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış, uzun tutukluluk süreleri ile ilgili yasal düzenlemenin ardından tahliye edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler