Başbakanlık Merkez Binada bir şok daha!

Başbakanlık Merkez Binada bir şok daha!

Bir kişi kendisini ateşe verdi...

Başbakanlık önünde, Pazartesi günü gerçekleşen 'kuru sıkı tabancalı' saldırı girişiminin ardından bu kez de bir kişi üzerine benzin dökerek kendini yaktı.

YANGIN SÖNDÜRÜCÜYLE MÜDAHALE
 
Başbakanlığın önüne araç girişini engellemek için konan bariyerlerin önüne gelen eylemci, üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi. Güvenlik kulübesindeki korumalar, bu tarz eylemlere karşı daha önceden bulundurulan yangın söndürücülerle müdahale etti. 
 
HASTANEYE KALDIRILDI
 
Kendini yakan eylemci, başbakanlığın içine sokularak tedavi altına alındı. Ardından gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Başbakan Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile Koruma Daire Başkanı Ramazal Bal da olay yerinde inceleme yaptı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri de yerlerdeki yanık izlerini suyla temizledi.
 
KİMLİĞİ BELLİ OLDU
 
Başbakanlık önünde kendini ateşe veren şahsın adının Ömer Aldemir (39) olduğu belirlendi. 
 
Başbakanlık korumaları tarafından söndürülen şahıs buradan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk tedavisinin ardından hastanenin yanık ünitesine alınan Ömer Aldemir, sedye ile taşınırken, "Yaktılar beni, hayatımı bitirdiler." diye bağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler