Başbakanlık Merkez Binada silah sesleri

Başbakanlık Merkez Bina'da silah sesleri

Bakanlar kurulu toplantısı devam ederken Başbakanlık önünde silah sesleri duyuldu.

Başbakanlık'ta üç el silah sesi duyuldu. Saat 14.00 sularında Başbakan ve Bakanların giriş çıkış yaptığı kapının hemen yanından üç el silah sesi geldi.

Silah seslerinin ardından binadan bir kişinin dışarı çıkarıldığı görüldü. Bazı görgü tanıklarının ifadesine göre bu kişi yaralı olabilir.
 
Silah sesleri, Başbakan ve tüm bakanların toplantı halinde olduğu sırada geldi.
 
Kurusıkı olduğu belirtilen silahı ateşleyenin binaya giremediği de belirtildi. Saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı da gelen bilgiler arasında...
 
Bu arada dışarıda bekleyen gazeteciler bir kişinin korumalar tarafından götürüldüğünü gördü ancak olayın ne olduğu henüz anlaşılamadı.
 
Silah eden şahsın kimliğinin Nuri Başkapan olduğu ve şahsın 3 el ateşi ettikten sonra korumalara teslim olduğu da gelen bilgiler arasında.
 
BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA
Saldırganın kimliği olarak Rize Çayeli nüfusuna kayıtlı 1978 doğumlu Nuri Başkapan olarak tespit edildiği öğrenildi.
 
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, "Sabıkalı olduğu belirtilen saldırganın, şahsi sorunları ile ilgili olarak muhtelif yetkililere zaman zaman mektup yazmayı adet edindiği, benzer eylemlere daha önce de teşebbüs ettiği belirlenmiş ve müracaat ettiği makamların yasalar çerçevesinde kendisine yardımcı olmalarına rağmen, dengesiz davranışlarla dikkatleri üzerinde toplamaya çalışmayı alışkanlık haline getirdiği gözlenmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler