Başdanışman Mahçupyan görevden ayrıldı

Başdanışman Mahçupyan görevden ayrıldı

Başbakan’ın Başdanışmanı Etyen Mahçupyan yaş haddinden dolayı görevinden ayrıldı.

Mahçupyan,”9 Mart gelince otomatik olarak yaş haddinden sistemin dışında kalıyorsunuz. 2-3 gün sonra sistem sizi kadrodan atıyor. Ben kadroluydum. Bu aşamada görevime fahri olarak devam ediyorum. Şu anda yurt dışındayım çalışmalarımı sürdürüyorum. Tek bir değişiklik oldu o da maaş almıyorum” dedi. Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olduktan sonra başdanışman olarak atadığı Etyen Mahçupyan, son dönemde yaptığı açıklamalarla gündemde. Mahçupyan, son olarak “Bosna ve Afrika’da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız” açıklamasıyla, çok tartışıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, devlet yetkililerinin 1915 konusunda yurtdışından gelen soykırım açıklamalarına en sert şekilde tepki gösterdikleri dönemde, “Başdanışman” Mahçupyan’ın bu çıkışı dikkat çekti.

YAŞ HADDİNDEN SİSTEM DIŞI
Ancak Mahçupyan’ın bu sözleri söylediği sırada, artık “Başbakan’ın Başdanışmanı” olmadığı ortaya çıktı. Dinçer Gökçe’nin Hürriyet’teki haberine göre Mahçupyan, 9 Mart 2015 itibarıyla başdanışmanlık görevinden ayrıldığını açıkladı. 9 Mart 1950 doğumlu olan Mahçupyan, “9 Mart gelince otomatik olarak yaş haddinden sistemin dışına kalıyorsunuz. 2-3 gün sonra sistem sizi kadrodan atıyor. Ben kadroluydum. Bu aşamada görevime fahri olarak devam ediyorum. Şu anda yurtdışındayım çalışmalarımı sürdürüyorum. Tek bir değişiklik oldu o da maaş almıyorum” dedi. 9 Mart’tan itibaren resmi Başbakanlık danışmanlığı görevi düşen Mahcupyan, o tarihten sonra çok tartışılan şu açıklamaları yapmıştı:

“ERMENİLERE YAPILANLARA SOYKIRIM DEMEMEK İMKANSIZ”
Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun “20. yüzyılın ilk soykırımı Ermenilere yapıldı” açıklamasından hemen sonra, Etyen Mahçupyan da bir internet sitesine yaptığı açıklamada,”Bosna ve Afrika’da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız” demişti. Karar.com internet sitesine konuşan Mahçupyan’ın Papa’nın soykırım açıklamasına ilişkin olarak, “Vatikan, üzerindeki 100 yıllık psikolojik ağırlığı atmıştır. Neden 100 yıl sonra bu kelimeyi kullandı demektense, tersten bakıp bu kadar sene nasıl direndi demek lazım. Vatikan çoktan böyle bir şey söyleyebilirdi. Ama söylemedi” ifadesini kullanmıştı.

BAŞBAKANLIK’TAN MAHÇUPYAN AÇIKLAMASI
Başbakanlık kaynakları Etyen Mahçupyan’ın durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ‘Mahçupyan’ın 9 Nisan 2015 tarihi itibariyle yaş haddinden emekliye ayrıldığı ve danışmanlık görevinin bittiği dile getirildi.

Başbakanlık kaynakları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan’ın durumuyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ‘Mahçupyan’ın 9 Nisan 2015 tarihi itibariyle yaş haddinden emekliye ayrıldığı ve danışmanlık görevinin bittiği dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler