Basını Meclis’ten çıkarma planı

Basını Meclis’ten çıkarma planı

Hükümet Meclis’teki basın odalarını boşaltıp yeni binaya taşımayı planlıyor...

Uzunca bir süredir parlamento muhabirlerinin çalışmalarından rahatsız olan AKP, “bir sürgün planı” hazırlıyor. 53 yıldır TBMM ana binasında görev yapan basın kuruluşlarını tasfiye planı devreye sokuldu. Bir süredir yapımı devam eden ve milletvekilleri odalarının bulunacağı yeni binaya gönderilmek istenen basın kuruluşları, böylece TBMM Genel Kurulu’nun bulunduğu ana binada istedikleri gibi görev yapamayacak.

İktidar partisi hem basın locasında görev yapan foto muhabirlerinin kavga anlarında fotoğraf çekmesinden rahatsız hem de parlamento muhabirlerinin kulislere girebilmelerinden. Öyle ki foto muhabirlerine “çekmeyin” diye bağıran AKP’li vekillerin yanı sıra, parlamento muhabirlerinin kulislere girmemesi için Meclis yönetimine başvuranlar da var. Bir süredir Meclis yönetiminin Başkan Cemil Çiçek’e, ana binadaki basın odalarının boşaltılarak yeni binaya taşınmaları için talepte bulunduğu biliniyor.

DİĞER ÜLKELER İNCELENDİ
Meclis Araştırma Hizmetleri Başkanlığı da diğer ülkelerdeki örnekleri inceledi. Hazırlanan raporda basın koridorunun tasfiyesine zemin hazırlayabilecek bir sonuca ulaştı. Hâlâ tamamlanamayan yeni binada basın kuruluşlarına ayrı odalar tahsis edilmemesinin yanı sıra binanın fiziksel olarak Genel Kurul salonuna uzak olması nedeniyle ana binada vekiller arasında yaşanacak bir olayı görüntülemesi ve haberleştirmesi de zorlaştırılıyor. (TARAF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler