Başkan adayı yüzde 40ı aşmalı

"Başkan adayı yüzde 40'ı aşmalı"

Çivitcioğlu Medresesi'nde basın toplantısı düzenleyen milletvekili Filiz, gündemdeki konuları değerlendirdi.

MHP'nin Çankırı Belediye Başkan adayını açıklamasından sonra gözler, AK Parti'nin belediye başkan adayını açıklamasına çevrildi.
 
Belediye Başkanı İrfan Dinç'in 'adaylık' yarışında bir hayli ön planda olduğunun gözlendiği şu günlerde AK Parti milletvekili Hüseyin Filiz, cumartesi günü Çivitcioğlu Medresesinde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalarla gündemdeki sorulara yanıtlar verdi.
 
BAŞKAN ADAYI ANKETLERDE % 40 BARAJINI AŞMAK ZORUNDA
Çankırı milletvekili Filiz toplantıda yaptığı konuşmada “Çankırı Belediye Başkanı olacak kişi anketlerde %40 barajını aşmak zorundadır. Bu Genel merkezimiz tarafından belirlenmiş bir orandır. Ben de Genel Merkezimiz gibi düşünüyor ve %40’ın üzerinde anketlerden başarılı olacak olanı destekliyorum.” dedi.
 
"BAKAN'A RANDEVUYU VERMEYİN İMASINDA BULUNULDU"
Geride bıraktığımız hafta içerisinde Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu'nun Çankırı içerisinde yapımı halen sürmekte olan yol çalışmaları konusunda yaptığı suç duyurusunun akabinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan 'randevu' taleplerinin 'Çankırı milletvekili tarafından engellendiği' yönündeki iddiaları gündeme oturmuş ve milletvekili Şahin de “Kamuoyuna gerçekleri söyleseydi yaptığı işe şapka çıkartırdık. Alınmış bir randevuyu engelleme gibi bir durumumuz söz konusu olamaz” yanıtını vermişti.
 
Sözü edilen ortamda bulunan milletvekili Hüseyin Filiz konu hakkında sorulan soruyu yanıtladı. Milletvekili Filiz, ismi geçtiği için bu soruya cevap verdiğini belirterek Kastamonu’da yaşananları tüm açıklığıyla anlattı.
 
“Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız, Başbakanımızı beklerken biz iki Milletvekili ve valimizle taleplerimizi iletmek için yanına gittik. Ben Çardaklı Belde Belediyesinin talebini söyleme niyetiyle gitmiştim, başka bir konudan haberdar değildim. Orada Baro Başkanı Erkan Köroğlu’nun Bakanlıkla ilgili suç duyurusunda bulunduğu bakanımıza iletildi. Bakan da “hayırdır ne suç duyurusu?” deyince, yollarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğu anlatıldı. Benim konuyla alakalı hiçbir bilgim yoktu. Bilgim olsaydı hayır bakanım, sizinle ilgili, hükümetimizle ilgili suç duyurusu değil, yolu yapan müteahhitle ilgili diyebilirdim. Ama orada bir bilgim yoktu, sustum kaldı. Daha akabinde sizden bir randevu talep edilmiş, böyle bir randevu vermeyin imasında bulunuldu. Bakanımızda siz istemiyorsanız biz kimseye randevu vermeyiz, cevabını verdi. Olay aynen bu şekilde gerçekleşti.” dedi.
 
Çankırı Barosu’ndaki şahsi çekişmelerin sürdürülmesinin doğru olmadığını ifade eden Filiz, “Bunun Çankırı insanımızın canına mal olan olaylarda ortaya sürülmesini doğru bulmuyorum. Bakanımız yanlış bilgilendirilerek, Bakanımızla yuvarlak konuşularak, bu konu bir nevi engellenmiştir” dedi.
 
"HÜKÜMET KONAĞI HALKIN İSTEDİĞİ YERE YAPILIYOR"
Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, “Hükümet konağını birilerinin istediği yere değil de halkın istediği yerel yapılması için mücadele ettiğimden dolayı mı hata yapıyorum acaba?” dedi.
 
Kendisinin sık sık hata yapan biriymiş gibi gösterilmek istendiğini dile getiren Filiz, “Ben hiçbir şekilde uyarıyla karşılaşmadım. Beni önce Allah’ım sonra da başbakanım uyarabilir ancak. Bu güne kadar da Allah’a şükür yolum hep açıktı” dedi.
 
İdris Şahin ile hiçbir zaman rakip olmayacaklarını kaydeden Filiz, Hükümet konağının askeriyenin arazisine yapılacağını hatırlatarak, "İlk kez İstanbul’da bir askeriye arazisi hastane yapılması için Başbakanın talimatıyla verildi. İkinci olarak ta burası verildi. Bu açıdan önemli bir yer" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler