Başkan Boz, 'haç' tartışmalarına son noktayı koydu!

Başkan Boz, 'haç' tartışmalarına son noktayı koydu!

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, İstiklal Parkı içerisinde yer alan çalışmalarda ortaya çıkan 'haç' figürü ile ilgili olarak son noktayı koydu! Boz, isim vermediği şekil ile ilgili olarak "Gereken yapılmış ve görüntü imha edilmiştir" dedi.

Çankırı'da ve sosyal medyada son günlerin flaş tartışma konusu yapılan 'haç' imha edildi. Tartışmalara son noktayı Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz koydu. Boz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada konuyla ilgili olarak ve de tek kelime 'haç' demeden yaşanan gelişmeleri aktardı ve şunları söyledi:

"İstasyon Kavşağı'nda Şehitler Anıtı ile Tren Kütüphane arkasında 2017 yılı Temmuz ayında başlatılan İstiklal Parkımız projelendirilirken, park içerisinde milli mücadelemizin simgelerinden biri olan kağnının sergilenmesi için kağnı formuna uygun bir geometrik şekil oluşturulmuştur

Yapılan geometrik şeklin vatandaşlarımız üzerinde farklı bir algı oluşturması sonucu biz de olaya ilk dakikalarda müdahale ederek bu şeklin dizaynını teknik ekibimiz ile birlikte vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda değiştirmiş bulunuyoruz.

Şeklin tasarlanışında herhangi bir farklı amaç olmayıp, kağnıyı daha güzel bir şekilde sunmak için tasarlanmış geometrik bir şekildir. Fakat vatandaşlarımızın bu şekli farklı değerlendirmelerini de göz ardı etmedik.

Amacımız, kimseyi huzursuz etmek değil, tam tersine şehrimizi huzurlu ve mutlu insanların şehri yapmak.

Anadolu'nun en güzel şehirlerinden biri olan Çankırımızda vatandaşlarımızın algıladığı türde bir simgenin olmayacağını Belediye Başkanı olarak buradan ifade ediyorum.

Projeyi çizen arkadaşımızın düşüncesi de asla ve asla bu yönde değildir. Kağnıyı daha güzel sergilemek için böyle bir şekil oluşturulmuş ve projemiz henüz tamamlanmadığı için vatandaşlarımız da mevcut hali ile bu geometrik şekli farklı algılamıştır.

Ne olursa olsun halkımızın isteği hizmetlerimizi gerçekleştirirken en önemli kriterdir. Böyle durumlarda vatandaşlarımızın istek, öneri ve şikâyetlerinde ilk önce bizimle irtibata geçmelerini de önemle rica ediyorum.

Şehrimizi hep birlikte el ele yöneteceğiz ve birlikte kalkındıracağız. Duyarlılıkları için bütün kamuoyumuza teşekkür ediyorum."

İRFAN DİNÇ HER ZAMANKİ GİBİ :..!

Park içerisindeki haç sembolüne Çankırı kamuoyundan eleştiriller gelince mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Boz'un açıklamalarından önce, 3 dönem belediye başkanlığı koltuğunda oturan İrfan Dinç sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; Park projesinin kendi döneminde bilgisi dahilinde yapıldığını açıklarken haç şeklindeki süs havuzunu sahiplenmedi! Dinç, havuzun şeklinin peyzaj mimarı tarafından belirlendiğini iddia etti. Dinç'in konuyla ilgili olarak sosyal medyada yaptığı açıklama ise tam anlamıyla 'memurunu satma' operasyonu!hac-cankiri-resim-06.jpg

İşte o açıklama:

aciklama-irfan-dinc-resim-07.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler