Başkan Dinç, eli cebinde Çankırı'ya döndü!

Başkan Dinç, eli cebinde Çankırı'ya döndü!

"Kongre iptal edilmeli. Aksi halde partiden istifa ederim" diyerek Ankara'ya giden Belediye Başkanı İrfan Dinç, eli cebinde Çankırı'ya döndü. İstifa ne mi oldu? Ayrıntılar...

Cumartesi günü gerçekleştirilen AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresi'nin ardından, Celal Kaman başkanlığında oluşturulan il yönetimine tepkisini ortaya koyarak "Bu kongre iptal edilmeli! Aksi halde partiden istifa ederim!" restiyle dün Ankara'ya giden Belediye Başkanı İrfan Dinç, Genel Merkez'de 'gazı alınarak' Çankırı'ya gönderildi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, dün Ankara'ya AK Parti Genel Merkezi'ne tek başına gitti. Son dakikada Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ile birlikte gitme fikrinden vazgeçen Dinç, Ankara yolunda yaşadığı telefon trafiğinin yoğunluğu altında kendisini Genel Merkez'e attı.

Saat 14:00'de Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile biraraya gelen Belediye Başkanı Dinç, bir saat süresince Çankırı'da kongre sürecinde yaşanılanları aktardı. Soylu'nun Başkan Dinç'e öncelikli olarak biraz sakinleşmesini, olayları sağduyu ile değerlendirebilmek için mevcut yönetimin icraatlerine bakılması gerektiğini ve kendisinin de verilen bilgiler ışığında değerlendirmede bulunacağını belirttiği öğrenildi.

MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ GÖRÜŞMEDE YOKTU
Belediye Başkanı İrfan Dinç'in AKP Genel Merkezinde Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmede milletvekili Hüseyin Filiz bulunmadı.

İSTİFA BAŞKA BAHARA KALDI!
Başkanı İrfan Dinç'in, AK Parti 5. Olağan İl Kongresi sonrasında koparttığı 'istifa' rüzgarı yerini beklemeye bırakırken, siyasi gözlemciler süreçten en fazla zararla çıkan ismin 'belediye başkanı' olduğu konusunda hemfikirler.

Celal Kaman başkanlığındaki 30 kişilik AKP Çankırı İl Yönetim Kurulu listesine Belediye Başkanı İrfan Dinç'in böylesine siyasi bir tepki göstermesinin haklı gerekçeleri olabilir mi?

Tabii ki olabilir!

Ancak ortada tartışılan konu üzerinde Başkan Dinç'in 'haklılık' payı olsa bile, takındığı tavır CV'sinde bulunan yaklaşık 30 yıllık siyasi geçmişiyle uyuşmaz bir hal göstermekte!

Nedendir bilinmez Başkan Dinç, üçüncü dönem belediye başkanlığını yaptığı partisinde Genel Merkez'in ağırlığını görmezden gelirken, kendisini (kusura bakmasın ama) 'dev aynası'nda görme refleksi Çankırı'ya büyük zararlar vermekte!

Başkan Dinç'e yakışan; Sahip olduğu enerjiyle, bir avuç Çankırı'yı bulunduğu darboğazdan çıkartma yolunda gayret göstermesidir. Bu gayretle gerektiğinde 'muhalifleriyle' dahi olsa aynı masaya oturabilmek ve onlarla işbirliği yaparak kendisinde varolduğuna inandığımız 'Çankırı sevdası'nı dalga dalga topluma yayabilme uğraşısı içerisinde olmalıdır.

Çankırı yeri geldiğinde küçük bir Anadolu şehri olabilir... Şurası unutulmasın ki, 'ufaklar' içerisinde 'büyük' olmak, 'büyük' kalabilmek, o şehri yönetenlerin, o şehri temsil edenlerin aynı masa etrafında buluşmalarıyla mümkün olabilir!

Aksi davranışlar önce kişileri, sonra da şehirleri içinde bulundukları bataklıkta yok olmaya mahkum eder...

- İRFAN DİNÇ'İN KOPARTTIĞI YAYGARANIN
  
ARKA PLANINDA NE VAR?

Bu sorunun yanıtı yarın Sözcü18 sayfalarında...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler