Başkan Dinç ithal 2000 oyun peşinde!

Başkan Dinç 'ithal' 2000 oy'un peşinde!

Mart 2014'de yapılacak yerel seçimleri öncesi Çankırı'da yaşanan kirli oyun...

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in "Belediye Gençlik Merkezi" adı altında sürdürdüğü faaliyetlerinin ardında yatan gizliği gerçeği Sözcü18 Haber Merkezi ortaya çıkardı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç; Mart 2014 tarihinde ülke genelinde yapılacak yerel seçimler öncesi uygulamaya koyduğu yeni proje çerçevesinde Çankırı'da öğrenim gören üniversite gençliğini hedefleyerek çalışmalara başladı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde öğrenim görmek için gelen gençleri "Belediye Gençlik Merkezi" çatısı altında örgütleyerek 'ikamet' adresleri bulundukları şehirlerden Çankırı'ya naklediliyor. Bugün için 2.000 (iki bin) öğrenciyi hedef alan çalışmada nakillerini Çankırı'ya alan öğrencilere 100 liralık gıda ve giyecek yardım çeki verilmekte. 

Nakillerini Çankırı'ya alan öğrencilerin kendilerine verilen giyecek ve gıda alışverişinde kullanabilecekleri çekleri kendi aralarında pazarladıkları ve elden ele dolaşan bu çeklerin 50 liraya kadar alıcı bulabildiği de edinilen bilgiler arasında.

2012 YILI İÇERİSİNDE BELEDİYE'YE GELEN PARALARIN
BÜYÜK BÖLÜMÜ ÖNÜMÜZDEKİ 10 YILLIK GELİRLERDEN KESİLECEK!

Öte yandan Çankırı Belediyesi'nin özellikle 2012 yılı içerisinde uygulamaya koyduğu "18 ayda 18 proje" kapsamı içerisinde gerçekleştirilen yatırımlar için sağlanan kaynakların büyük bölümünün önümüzdeki 10 yıllık süre içerisinde devletin vereceği kaynaklardan kesileceği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak konuşan yetkili "Belediyenin 2012 yılında hükümet kanalıyla elde ettiği gelirlerin büyük bölümü Çankırı'ya önümüzdeki 10 yılda gönderilecek kaynaklara istinaden gönderilmekte. Anlayacağınız bugün Çankırı Belediyesi'nin yaptığı harcamalar 10 yıllık borçlanmaya istinaden yapılmakta. Çankırı geleceğini şimdiden ipotek altına almış sayabiliriz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
44 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler