Başkan Dinç, saldırı anında makamda mahsur kalmış!

Başkan Dinç, saldırı anında makamda mahsur kalmış!

Önceki gün Çankırı Belediyesi'ne yapılan 'palalı' baskında Belediye Başkanı İrfan Dinç'in başkanlık makamında olduğu ve yaşanan olay süresince dışarıya çıkamadığı öğrenildi.

Geride bıraktığımız Pazartesi akşamı saat 19.30 sularında Çankırı Belediyesi'ne yapılan 'palalı' baskında yaşanan küçük bir ayrıntı hayli düşündürücü.

Edinilen bilgiye göre, ellerinde 'pala' tabir edilen bıçak ve içinde bir miktar benzin bulunan bidonla Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı'ndaki belediye binasına gelen E.Ö. ve Ö.E, henüz belirlenemeyen nedenle belediyenin giriş katındaki bazı camlar ile bina önünde Zabıta Müdürlüğüne ait bir otomobile zarar verirken Belediye Başkanı İrfan Dinç'in makam odasında bulunduğu ve dışarıya çıkamadığı öğrenildi.

Çankırı Belediyesi'ne 'palalı' baskın

SORULAR ARDI ARDINA GELİYOR
Çankırı'nın göbeğinde, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası girişinde yaşanan 'palalı baskın' olayı şehirde büyük yankı yaptı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin başta bazı sivil toplum örgütü başkanları ile yaptığı görüşmelerde ortak endişe "Bugün Belediye binasını basanların yarın esnafın dükkanını basmayacağı garantisi mi var?" sorusunu gündeme taşırken, bazı Çankırılılar da "Polisimizin biber gazı mı bitmiş de, saldırganlara dakikalar süresince müdahale edememişler!" şeklinde yorum yaptılar.

'RÜZGAR EKEN FIRTINA BİÇER'
Konuyla ilgili olarak kısa bir değerlendirmede bulunan Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki "Belediye Başkanı İrfan Dinç 12 yıllık icraati süresince Çankırı'ya ektiği 'korku' tohumlarının bugün karşılığını almakta. 2015 yılında şehir merkezinde, Valilik duvarına 5 metre mesafede şahsıma muşta ile saldıranın Çankırı Belediyesi'nde sözleşmeli personel olduğunu hatırlarsak, bugün Çankırı Belediye Başkanı'nın 'palalı' saldırganların Belediye binası kapısında gerçekleştirdikleri olayda makamda mahsur kalmasını da 'Rüzgar ekenlerin fırtına biçmeleri' kadar normal birşey olmayacağını düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler