Başkan Dinç toplantıyı terketti!

Başkan Dinç toplantıyı terketti!

Çankırı Belediye Başkanı Dinç, ne söyleyeceğini ve de ne yapacağını şaşırmış durumda...

Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Danışma Meclisi toplantısında meraklı gözler Belediye Başkanı İrfan Dinç'e ve Çankırı adına açıklayacağı yeni projelere çevrilmişti... Başkan Dinç, toplantıya geldi, projelerini anlattı ve toplantı bitmeden salonu terketti.

Hafta içerisinde makamında gerçekleştirdiği gazetecilerle sohbet toplantısında "Yeniden adaylık başvurusunda bulunacağım" açıklaması ile birlikte "Partimizin cumartesi günü gerçekleştireceği Danışma Meclisi toplantısında yeni dönemle ilgili projelerimi açıklayacağım" taahhüdü dün yapılan toplantıda gerçekleşti. Ancak tam anlamıyla bir fiyasko ile...

Başkan Dinç, toplantıda yaptığı konuşmada Çankırı için uygulamaya geçeceği "Akıllı Kent" projesiyle ilgili detayları programı satan firmanın temsilcisiyle birlikte parti tabanına aktardı! 

Sokaktaki vatandaşın belediye hizmetlerine elinin altındaki bilgisayar ya da 'akıllı telefonlardan' ulaşabileceğini belirten Başkan Dinç'in açıkladığı 'akıllı kent' projesi bugün itibariyle yurdun birçok belediyesinde aşamalı olarak yaklaşık 10 yıldır kullanılmakta.

Ortaya atılan ve adına 'proje' denilen uygulamayı Çankırı adına 'yenilik' olarak sunulan 'akıllı kent' projesi çok sayıda yazılım firması tarafından belediyelere 'paket' olarak satılmakta... Bugün ülkenin dört bir yanında kapanan belde belediyeleri de dahil olmak üzere çok sayıda yerel yönetim bu uygulamayı kullanmakta.

Ve böylesine sıradan bir 'akıllı kent otomasyon sistemi'ni göreve geldikten 10 yıl sonra Çankırı'ya kazandırmanın adı yeni 'seçim vaadi' oluyorsa... Ve bu vaad için AK Parti'nin Danışma Meclisi'ni izlemeye gelenlerin zamanları bu kadar 'ucuza' çalınabiliyorsa...

Ya Başkan Dinç Çankırılı'yla dalga geçmektedir... Ya da...

SUNUMUNU YAPTI VE PARTİLİ ADAY ADAYLARINI
DİNLEMEDEN SALONDAN AYRILDI!

Belediye Başkanı İrfan Dinç, özel yazılım firması temsilcisinin sunumları ile birlikte, Çankırı adına gerçekleştireceği devam eden ve yapılacak olan yeni projeleri sırasıyla açıkladıktan sonra salonda, diğer AK Partili aday adaylarının da konuşma talebinde bulunduklarını görünce salondan ayrıldı.

Edinilen bilgilere göre Başkan Dinç'in salondaki havadan 'lehine' bir durum görmediği ve bu durumdan bir hayli rahatsız olduğu için ayrıldığı öne sürüldü.

bxgp9zwcmaagqvn.jpg

DİNÇ'TEN ASKF GENEL KURULUNA VE YENİ BAŞKANA (!) GÖNDERME
Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Danışma Kurulu toplantısında Çankırı için yapacağı yeni projelerle ilgili bilgilendirme yaparken "Çankırı'ya 5 bin kişinin faydalanabileceği yeni spor kompleksleri yapacağız" dedi ve ilave etti:

"Şimdi sizler 'Neden bugüne kadar yapmadın?' diye sorabilirsiniz. Bunun nedeni Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun başında bizden birisi yoktu. Şimdi yeni seçilen arkadaşımızla birlikte böylesi bir projeyi hayata geçireceğiz" diyerek perşembe günü yapılan ASKF olağanüstü kongresinde seçilen listede yer alan ancak 'tüzük' gereği başkanlık koltuğuna 'şimdilik' oturamayan Celal Kaman'ı anmadan geçemiyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler