Başkan Dinç, yandaşlarının gazını alıyor!

Başkan Dinç, yandaşlarının gazını alıyor!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in kongreden çıkan 'il yönetim kurulu listesi'ne gösterdiği tepki siyasi kulislerde 'gaz alma operasyonu' olarak değerlendirildi.

Cumartesi günü gerçekleştirilen AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresinde kabul edilen il yönetim kurulu listesine Belediye Başkanı İrfan Dinç'in 'kongrenin iptalini' istemesi, bu gerçekleşmediği takdirde 'partiden istifa ederim' tepkisi, siyasi kulislerde 'taraftarlarının gazını alma operasyonu' olarak değerlendirildi.

ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI DİNÇ'TEN İSTİFA RESTİ - TIKLA

DİNÇ'İN ÇIKIŞI BÜYÜK YANKI BULDU
Kongre sonrası Celal Kaman başkanlığında oluşan il yönetim kurulu listesini bahane ederek Belediye Başkanı İrfan Dinç'in Genel Merkez'i arayarak "Bu kongre iptal edilmeli! Aksi halde partiden istifa ederim!" restini çekmesi ve buna gerekçe olarak da "Gece hazırladığımız yönetim kurulu listesi sabah baştan aşağı değişmiş. Daha önceki listeye verdiğim yaklaşık 20 isim listeden silinmiş!" olmasını göstermesi öncelikle AK Parti tabanı olmak üzere Çankırı'da büyük yankı buldu.

BAŞKAN DİNÇ, BAŞTA MUSA ÇAĞLAR OLMAK ÜZERE
YANDAŞLARININ GAZINI ALIYOR
Sözcü18 Haber Merkezi'ni arayarak yaşanan gelişmeleri değerlendirenler "Belediye Başkanı İrfan Dinç'in kongre sonrası takındığı olumsuz tavrı fazla büyütmeye gerek yok! Anlaşılan o ki; Başkan Dinç ve beraberinde kendisine siyasi ortaklık yapan milletvekili Hüseyin Filiz, başta Musa Çağlar olmak üzere onu destekleyenlerin gazını alma gayreti içerisine düşmüşler! Özellikle Belediye Başkanı, aylardan bu yana Merkez İlçe eski Başkanı Musa Çağlar'ı 'Seni il başkanı olarak o koltuğa oturtacağız. Bundan endişen olmasın' şeklinde telkinlerle bu günlere kadar getirdi. Son anda Başbakan İl Başkan adayını Celal Kaman olarak açıklayınca, İrfan Dinç ne yapacağını şaşırdı. Kongre öncesi yaşanan son 72 saatte Musa Çağlar'ı destekleyen başta Merkez İlçe olmak üzere Ilgaz teşkilatlarının 'Musa Çağlar'ı kongreye aday olarak sokalım' görüşüne şiddetle karşı çıkan Başkan Dinç, böylesi siyasi bir hamlenin kendi siyasi hayatını olumsuz etkileyeceğini ve rakiplerinin elini Genel Merkez'e karşı kuvvetlendireceği tezini işledi ve bunda da başarılı oldu." dediler.

"LİSTEYİ BAHANE ETMESİ DİNÇ'İN TUTARSIZLIĞINI GÖSTERİYOR"
İl Yönetim Kurulu listesi ile ilgili değerlendirmede bulunan bazı AKP'liler "Belediye Başkanı İrfan beyin yaptığı çıkış anlamsız. Listede yer alan isimler arasında abisinin oğlu Ahmet Dinç var. Süheybe Akdoğan var. Bu isimlerin yanı sıra Belediyeye her ay düzenli fatura kesen ve il başkan adayı olarak ortaya çıkan Ahmet Ulusoy var. Yedek liste 2. sırada Yasin Dinç var! Var da var... Başkan Dinç daha neyin peşinde?" demekten kendilerini alamadılar.

300 DELEGENİN TAMAMINA YAKINI İLÇE TEŞKİLATLARINDAN
Cumartesi günü gerçekleştirilen AKP Çankırı İl Kongresi'nde tartışılan bir diğer konu da Başkan adayı Celal Kaman için kullanılan 300 oyun sahibi ile ilgili.

Elde edilen bilgilere göre kongreye katılan 300 delegenin yaklaşık 250 kadarı ilçe teşkilatlarından gelen delegeler. Başta Ilgaz ilçe teşkilatı olmak üzere Merkez İlçe Teşkilatı, yani Musa Çağlar'ı destekleyen grubun kongreye katılmadığı yönünde. Merkez İlçe Teşkilatı mensubu delegeden kongre salonunda bulunanların sayısının 50'yi geçmeyeceğini belirten partililer "Onların da 25 tanesi Celal Kaman listesine 'boş oy' kullandı' iddiasında bulundular.

ÜST KURUL DELEGE LİSTESİNDE RUHİ ŞEKER YERİNE
SALİM ÇİVİTCİOĞLU'NUN YER ALMASI DA KONUŞULUYOR!
İl kongresi sonrası gündeme gelen bir diğer konu da Büyük Kongre Üst Kurul Delege listesiyle ilgili. Bilindiği gibi Büyük Kongre'de Çankırı'yı milletvekilleri haricinde 4 isim temsil edecek. Kongrede oylanan listede bu isimler; Celal Kaman, İrfan Dinç, Fatma Öztürk ve Salim Çivitcioğlu olarak belirlendi.

Sözcü18'e konuşan AKP'li isim; "Bu isimlerin tespiti için partimizin tüzüğü gerekli değerlendirmeleri yapmış. İl Başkanı demiş, ilin belediye başkanı demiş, üçüncü isim olarak da Kadın Kolları ya da Gençlik Kolları Başkanı demiş. 4'üncü isi olarak da İl Genel Meclisi Başkanı demiş! Ancak gel gör ki, kongrede oylanan listede bu yerde Ruhi Şeker yerine Salim Çivitcioğlu ismi vardı. Bunu kim, ya da hangi güçler bu şekilde yaptı doğrusu merak ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler