Başkan Dinçten Tekeye veryansın!

Başkan Dinç'ten Teke'ye veryansın!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Makamda yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç, gazetecilerden gelen tüm soruları yanıtladı. Dinç, Rabia Parkı’nın isim eleştirisinden belediye çalışmaları ve seçim süreci ile ilgili birçok soruya cevap verdi.
 
Geçtiğimiz günlerde DSİ köprüsü yanında açılışı yapılan parka bir şehit ismi yerine“Rabia” isminin verilmesini sert bir üslupla eleştiren Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke’nin iddialarına cevap veren Başkan Dinç, Meclis toplantısında oy birliği ile parkın adının Rabia konulduğunu ve Rabia’nın bir şehit ismi değil, Mısır’daki zulme karşı halkın toplandığı, kendi değerlerini ve inanç sistemini savunduğu bir meydanın adı olduğunun altını çizdi. Gazi çocuğu olarak şehit ailelerinin ve gazilerin taleplerini yerine getirme noktasında hassas davrandıklarını belirten Dinç, Yüksel Teke’nin basına verdiği demeçte “Çocuklarının acısını yaşasın.” şeklindeki ifadelere yer vermesinin ve onları kullanarak beddua etmesinin gayri ahlaki bir üslup olup kabul edilemez bir açıklama olduğunu söyledi.
 
Dinç “Ben şehidimin adını, nerede, nasıl yaşatacağımı bilirim”
Hakan Kandemir Parkı’nın Karayolları Müdürlüğünün çalışmalarını bitirmelerinin ardından rekor kırarak bir gün içerisinde parkı en güzel haliyle Çankırılıların hizmetine sunacaklarını belirten Başkan Dinç Sert sözlerle Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke'yi eleştiren Başkan Dinç şunları kaydetti:
 
"Sanki dokunulmazlığı var gibi pervasızca vuruyor. Aklı başında olmayan ve haddini aşarak konuşuyor. Bu dengesizliktir, utanmazlıktır ve saygısızlık. Açıklamasında 'Allah size de evlat acısı yaşatsın' demiş. Bu ne demektir, böyle gayriahlaki bir açıklama olabilir mi? Sen benim çoluğumu, çocuğumu ne karıştırıyorsun? 3 çocuğum var, vatana millete, devlete feda olsun. Ben şehit babası olarak gururla yaşarım. Aklının arkasında farklı ideolojiler olabilir, ama yapılan açıklama rakip partinin elemanı ağzıyla yapılmış gibidir. Ben şehidimin adını nereden yaşatacağımı çok iyi bilirim"
 
Belediye Başkanı İrfan Dinç’i ziyarete gelen Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik, 40 senedir belediyeden destek göremediklerini, bu durumun Başkan Dinç döneminde değiştiğini söyleyerek Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke’nin açıklamalarını asılsız bulduklarını belirtti.
 
Dinç’ten seçim yorumu: Ben işin hamalıyım 
Yerel seçimler için adaylık süreci ile ilgili sorulara da açıklık getiren Dinç, Yüce Allah’ın Çankırı için kim hayırlı olacaksa ona nasip eylemesini temenni ettiğini belirterek “Belediye Başkanlığının sefasına değil, hizmetine kafa yorarım; ben işin hamalıyım. Rabbim bana nasip ederse kimse engelleyemez; nasip etmediyse de kimse tekrar seçemez. İki kez Belediye Başkanı olmak, teşkilatla ve halkla ciddi sorunlarınızın olmaması iyi bir referanstır. Bu sürecin herkes için hayırlı geçmesini dilerim.” şeklinde konuştu. 
 
Kentsel dönüşümden yol ve kaldırım çalışmalarına kadar birçok soruyu aydınlatan Dinç, Çankırı için doğru ve iyi hizmet alınması için Çankırı Milletvekilleri ve İl Başkanı ile her zaman ortak hareket ettiklerini de vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler