Başkan Karaali açıklamış!

Başkan Karaali açıklamış!

Çankırıspor Başkanı Sevda Karaali, birçok konuda açıklamalarda bulunmuş... Ancak...

Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali son haftalarda yaşanan gelişmelerle ilgili olarak açıklama yapmış. Açıklama baştan sona okunduğunda, Kahramanmaraşspor karşılaşması öncesi yaşanılanlarla ilgili nedense iki cümle yok! 

Mesela; Teknik Direktör HY ve teknik ekip Kahramanmaraşspor karşılaşmasında neden yoktular?
 
Başkan Karaali o hafta içerisinde Teknik Direktör HY'ı telefonla arayarak "Ben Çankırı'ya gelmeden hepiniz tesisi terkedin" (!) diyaloğundan açıklamada tek cümle yok!
 
 
Mesela; Çankırıspor - Sarıyer karşılaşması sonrası Teknik Direktör HY'ın Sakaryaspor taraftarlarına dönerek "Biz zaten Çankırı için oynamıyoruz" (!) şeklindeki sözleriyle ilgili herhangi bir açıklama da yer almamış!
 
BÜTÜN BUNLARA DEĞİNMEYEN
KULÜP BAŞKANI KARAALİ NELER Mİ AÇIKLAMIŞ!
 
İşte o açıklama:
 
"İlk yarının son maçı olan Nazillispor karşılaşmasını kazanan takımımız, ikinci yarıya maliyeti söylenenlerin tam aksine ne belediye ne de başka bir kurum desteği almadan tamamını kulüp tarafından karşılanması kaydıyla Alanya'da kamp yaparak hazırlanmıştır. 
 
4 yıllık başkanlığım süresince yaşamadığım kadar enteresan geçen bir maçla ikinci yarıya mağlup olarak başladık. İlk dakika yediğimiz gol, arkasından kendi kalemize attığımız ikinci gol ve 0 -2 mağlup başladığımız bir maç. Bütün bunlar futbolun doğasında var. Ancak bu maça kadar sahasında sadece 1 kez mağlup olan takımımıza, oyuncularımıza, teknik heyetimize başlayan ağır küfür hakaret sonrası 2-4 biten Pendik maçı bizi yeterince üzdü. Fakat daha üzücü olan; belli bir gurubun maça sadece küfür etmek için gelmiş organize bir gurup olmasıdır. 
 
K.Maraş mağlubiyetinin ardından internet sitelerinde yapılan haksız ve hakaret içeren yorumlar hem oyuncuları hem de bizleri fazlasıyla rahatsız etti. 
 
Bu hafta kendi evimizde oynadığımız Sakaryaspor karşılaşması sonrasında; oyuncularımız, yönetimin ve teknik heyetin de iznini alarak maç sonrası tribünlere gitmeyerek haklı ve medenice bir protesto yaptılar. Sporcuların tribünle birebir diyaloğa, tartışmaya girmesi gibi çirkin olaylar yerine haklarını bu şekilde medenice aramalarına bizler sonuna kadar hak veriyoruz ve arkalarında da durmaktan çekinmiyoruz. 
 
Çünkü biliyoruz ki; gerçek Çankırı halkı ve Çankırıspor taraftarı emeğin ve doğrunun hep yanında olacak. 
 
Niyeti belli, maksadı farklı kulübümüze zarar verme amacında olan kişilere gereken cevabı mutlaka verecektir. 
 
Hiçbir takım taraftarsız düşünülemez. Onun içindir ki 12. ADAM diye bir kavram vardır. Ancak bu 12. ADAM "Babacandır, dosttur, emeğin ve alınterinin kıymetini bilir, formanın, armanın kutsallığına inanır, 11 ADAM yorulduğunda, onu tetikler, can verir, destek verir, armanın aşkına şehir şehir dolaşır, uykusuz gecelerin, huzursuz bekleyişlerin, umudun sabırlı dervişidir 12. ADAM" 
 
Bizim gibi YAREN şehri olan bir kentin başka türlü taraftarı olamaz.
 
Ola ki başka insanların çıkarlarını, çekişmelerini tribündeki bu olumsuz olaylara taşıyıp, kulüp üzerinden hesaplaşmaya kalkanlarda varsa emin olun onları 12. ADAM olarak görme şansımız olmayacak. 
 
Çankırısporlu taraftarlarımızda kendi oyuncusuna küfür etmez ettirmez.. Tüm bunlara rağmen bizler kendi oyuncularımızın ve teknik heyetimizin ve dahi kulübümüzün kurumsal duruşunun gereği KÜFÜRÜ alışkanlık haline getiren ve kimlikleri emniyet ve kulüp tarafından tespit edilen bu kişiler hakkında gerekli işlemleri başlatacağımızı, her türlü yasal işlemin uygulanacağının bilinmesini istiyoruz. 
 
Kulübü devraldığımız süre içinde yaşadıklarımız mutlaka zaman zaman kamuoyuna yansısa da hem Çankırımızı hem de kulübümüzü koruma adına çok fazla basına anlatılmamıştır. Fakat gelinen noktada halen lisansı bizde olan futbolcumuz Ali Yakup'un başka bir takıma transfer olma isteğiyle başlayan ve belirlenen 30 bin TL bonservis bedelini birkaç kulüp ödemeyi kabul etmesine rağmen oyuncu araya Belediye Başkanı ve Yardımcılarını sokarak ücretsiz olarak verilemesini talep etmiştir. 
Haklı olarak amatörden beri emek verilen ve bu günlere gelmesinde önemli risk alınan bir sporcunun kendi yetiştiği kulübe katkı sağlamasını istememiz kadar doğal bir şey olamaz. Üstelik bizim gibi önemli borç yapılanmalarını ödeyen bir kulüp için bu kaçınılmaz ve yetiştirdiğimiz oyuncuya piyasada bu bonservis bedelini veren en az 3 kulüp varken bundan vazgeçmek kendi emek verdiğimiz, kuruş parasını harcarken on defa düşündüğümüz bir kurumu zarara uğratmamız beklenemezdi bizden. 
 
Yıllardır emek verdiğimiz, profesyonel yapıp, futbolculuğu meslek yapacak durama getirdiğimiz sporcunun kulübün menfaatlerini hiçe sayarak gitme isteği ne kadar vahimse; bedelsiz bonservise hayır dememiz ve bunun akabinde gelişen durumlar çok daha vahim ve üzücüdür. 
 
Sezon başında Kulüple ilgili planlama yaparken, Belediye Başkanı Sn. İrfan Dinç'in söz verdiği ve kısmi olarak yerine getirdiği gıda yardımı bizim "BEDELSİZ BONSERVİSE HAYIR" cevabımızdan sonra, kesilmiştir. 
 
Biz Çankırıspor olarak verdiğimiz sözlerin hep arkasında durduk. Durmaya da devam edeceğiz. 
 
Kimse Çankırıspor'dan daha kıymetli değildir. 
 
Kimsenin Çıkarı'da Çankırıspor'un çıkarından önce değildir. 
 
Kulüp 6 ay emek verdiği Hüseyin Akoğlu'nun bonservisinden 99.000 TL gibi bir rakam kazanabiliyorsa, kendi yetiştirdiği futbolcudan da 30.000 TL kazanabilmeli. 
 
Bu bir duruştur. Kişisel değil kurumsal bir duruştur. Bu duruşa saygı gösteren Nazilli Belediye Başkanı ve Nazilli Spor Yönetimine onun için bir kez daha teşekkür ediyoruz. 
İrfan başkana da teşekkür ediyoruz. Şimdiye kadar yaptıkları için. Ama keşke sezon başında planlama ve taahhütte bulunurken; "Benim söylediklerimi kayıtsız, şartsız yaparsanız, Çankırıspor'a yardım ederim deseydi, bırakın belediyeden, kendi cebinden verse bile zaten biz böyle bir şartı ve katkıyı kabul etmezdik." 
 
Futbol yöneticilerini bu konuda duyarlılık ve samimiyete davet ediyorum. Ali Yakup Çankırı'da yaşanan bir örnektir. Ama pek çok kulübümüz kendi isteklerini yaptırmak üzere siyasi güçleri kullanmaya kalkan futbolcularla yüz yüze kalıyor. Ve pek çok Kulüp Başkanı şehrin siyasileriyle yüz yüze gelmek zorunda kalıyor. 
 
Bizler bu tür olaylarda tek ve ortak duruş göstermeyi başardığımız gün, kimse kulüp menfaatini koruyoruz diye bizlere baskı yapıp, kulüplerimize yaptırım uygulayamazlar. 
 
Allah'a şükür ki biz ne ilk yönetimi aldığımız kadar tecrübesiziz ne de Çankırıspor o günlerdeki gibi bataklık içinde değil. 
 
Belediyenin kendi meclis üyelerine yönetimini teslim ettiği ve yönetimin yaptığı futbolcu borçları, üçüncü şahıs borçları, hatta ve hatta belediyenin düğün salonlarının yakıt borçları da dahil yüzde doksanını ödedik bitirdik. 
 
Bu tam 3 yılımıza mal oldu. 
 
Bu sürede mülkiyetiyle birlikte bir tesis aldık. Samimi Çankırılıların katkılarıyla tesisimizin bakım onarımını bitirdik. 
 
Tüm bunlarla birlikte 2. Lig'de mücadelemize devam ettik. Ve bugün play-of'u kovalayan çok genç ama yaptıklarımıza, fedakarlıklarımıza inanan, Çankırıspor'da gelecek olduğunu bizimle birlikte gören, gururlu ve onurlu bir oyuncu gurubuna sahibiz. 
 
Asıl gücümüzü de onlardan alıyoruz. 
 
Bu süreçte gurbette yaşayan Çankırılı vatandaşlarımızın desteğini asla unutamayız.. Ve şimdi de eski yönetimin görevde kaldığı süre içinde bir tek kuruş ödemeden yönettiği 6 yılın sonunda gelen vergi borçlarıyla karşı karşıyayız.. 
 
Aldığımız karar neticesinde de her şeye rağmen bu borçları ait olduğu eski yönetimi oluşturan kişilere rucu ettireceğiz. 
 
Başkanlığını yaptığım döneme ait süre içinde vergi borcumuzu ödemiş kalanları yapılandırmış ve ödemeye devam ediyor olmaktan da gurur duyuyoruz. Bütün futbolcularımızın sözleşmelerini usulüne göre her kuruşunu yazma cesaretini göstererek de emeğe duyduğumuz saygıyı anlattığımızı düşünüyoruz. 
 
Bundan sonraki süreçte gerçek Çankırısporlu vatandaşlarımızla kucaklaşmaya mücadele etmeye devam edeceğiz. 
 
Önümüzdeki yıl stat yapımından dolayı bir sezonu başka bir ilde oynama zorunluluğumuz olacak. Yapacağımız tercih şu an henüz belli değil. Ancak asıl olan bu sezonu bir üst lig hedefine ulaşarak başarılı bir şekilde bitirmektir. Her şeye rağmen bizler Çankırıspor camiası olarak bir üst ligin şehrimize neler katabileceğini biliyoruz ve bu düşüncemize tüm varlığıyla koşulsuz ve samimiyetle destekleyen, Çankırı ve Türkiye için bir şans olduğuna inandığımız Valimiz Sn. Vahdettin Özcan'a, bunca emeği görüp Çankırıpor'un geldiği nokta ile mutlu olanlara teşekkür ediyoruz... 
 
Saygılarımla... Çankırıspor Başkanı Sevda Karaali"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler