Başkan Karaali, iddiaları yanıtladı

Başkan Karaali, iddiaları yanıtladı

Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali, Haberci18'de Mustafa Çelik'in iddialarına yanıt verdi.

Mustafa Çelik'e ait Haberci18.com adlı haber portalında Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali'nin "Kulübü kendi şirketine borçlandırarak, sonrasında kardeşi Elif Çiçek üzerinden icra takibi" yapıldığına yönelik iddialarla ilgili olarak "Daha önce yaptığı gerçek dışı ve hakaret içeren haberleri yüzünden mahkemece maddi-manevi tazminat ödemek zorunda kalan Mustafa Çelik, bu tazminatı ödememek için önce kendisi sonra da aracı olarak Mehmet Türk'le hem şahsıma hem de kulüp avukatı Ahu Acar'a yalvarmışlardır. Ancak yaşanan bu hakaret dolu haberin kızlarımın face adreslerinde paylaşılması ve çocuklar üzerinde yarattığı olumsuz etki nedeniyle kendisini affetmek istese de çocuklarıma karşı olan sorumluluğum nedeniyle affedemedim" dedi.
 
Başkan Karaali; "Bunun üzerine gerek koyduğu aracı gerekse Mustafa Çelik karalayıcı pek çok haber yapmakla şahsımı dolaylı olarak tehdit etti.
 
Maaşından kesilen taksitlerin öfkesiyle yalan ve hakaret dolu haberlerine hız verdi.
Kulüp avukatımız gerçekle bağdaşmayan, maksadını aşan bu haberlerle ilgili gereken yasal işlemleri başlatmıştır.
 
Daha önceki suç duyurularından farklı olarak Mustafa Çelik'in bu olaylarda yanlız olmadığı, bir grup insanla organize olarak hareket ettiği kanaatinde olup, organize suç örgütünü ortaya çıkarmak kulüp başkanı ve şahsına yapılan tehditleri açığa çıkarmak amacıyla telefon kayıtlarını ve konuşmaları savcılıktan talep edilmiştir.
 
Ayrıca daha önce açılan ve karara bağlanan hala kendisinin tazminat ödediği davaları "Yok sayan, inkar eden" tavır ve söylemleri biz de Mustafa Çelik'in akıl ve ruh sağlığı açısından endişe uyandırmaktadır. Şahsın halen kamu görevi yaptığını düşündüğümüzde 'Kamu yararı' kapsamında memuriyetine devam edip edemeyeceği hakkında tam teşekküllü hastaneden sağlık raporu alması zorunluluğu hasıl olmaktadır.
 
Sonuç olarak;
Türk adaleti daha önce olduğu gibi Mustafa Çelik'le ilgili gereken yargılamayı tüm hassasiyetiyle yaparak hakettiği cezayı verecektir. Buna hiç şüphemiz yoktur.
Çankırıspor'un her geçen gün iyiye gidiyor olmasından rahatsız olan şer odaklarının yapmış oldukları medya-taraftar üzerinden bir takım ortaklıklara karşı gereken hukuki yollar sonuna kadar kullanılacaktır.  Kamuoyuda bu çirkinlikler hakkında bilgilendirilecektir.
 
Çankırıspor; kendisinin eline düşüp, üstünden iş çevirmeye, dükkan büyütüp,  jipini yenilemeyi, seçim bütçesi aklamayı hayal edenlere saha galibiyetleriyle gereken cevabı verecektir." dedi.
 
Sabah saatlerinde yapılan bu açıklamadan sonra ikinci açıklama öğleden sonra geldi:
 
DEFTER KAYITLARINDA OLMAYAN BORÇLAR
KULÜBÜ ZOR DURUMDA BIRAKMIŞTIR
 
"2009 yılından beri Çankırıspor kulübü geçmiş dönemlere ait önemli borç sarmalı içinde hayatını sürdürmektedir.
 
Kulüp devriyle birlikte ortaya çıkan ve hiç bir muhasebe kaydı tutulmadan geçen 3 yıl içinde çok ciddi ve asılsız borçlarla karşı karşıya kaldık.
 
Borçları inkar edemememizdeki en büyük sebep, geçmişe dair işletme defterlerinin boş olmasıdır.
 
Bu konuyla ilgili her türlü savcılık başvurusu yapılmıştır.
 
Ayrıca  2011 yılında Çankırıspor Kulübü Dernekler Masası ve Maliye müfettişleri tarafından denetlenmiş, aynı sıkıntıları maliye müfettişleri ve dernekler masası da savcılığa suç duyurusunda bulunarak görevlerini yapmışlardır.
 
Menşei belli olmayan ve defter kayıtlarında yer almayan borçlar yüzünden ciddi sıkıntılar yaşanmış, bu süreçte kulübün işlerliğini yitirmemesi adına, Karaali Ltd.Şti. ciddi bir finans sağlamış yetmediği yerde de müteselsil kefil olmak kaydıyla borç olarak kullandırdığı alacaklarını yine kulübün lehine bir bankaya devretmek kaydıyla kredi olarak kullanmış ve 2011-2012 sezonunun başında lisansa engel borç bakiyesi olan 640.000 TL'nin; 241.000 TL bizim alacağımız olan dosyalardan vaz geçerek Çankırıspor lehine bankaya vermemiz ve üzerine de kendi kefaretimizle kullandığımız krediyle 550.000 TL Türkiye Fufbol Federasyonu Garanti Bankası 4. Levent Ticari Şubesi hesabına yatırılmış. Kalan 90.000 TL meblağ içinde Kulüp Başkanı olarak şahsi senedimizi vererek lisanslarımızı çıkarabilmişizdir.
 
Çankırıspor bugün hala Spor Toto 2. Ligde mücadele edebiliyorsa burada bizim şahsi gayretlerimiz, şirketlerimizin kefaretleri ve kredi aralıklarıyla mümkün olmuştur.
Ayrıca bir ajandanın arka sayfasında idare edilen, 10 tl lik mühür, 45 tl vekaletle rast gele borçlandırılan, futbolculara ederlerinden fazla para kazandırmaktan başka hiç bir yatırımı, dikili ağacı olmayan harcamalardan, Kulübe para gelince ya da büyük bağışçılar çek kesince önce kendi parasını kurtaran, bonservis paralarının kasaya hiç girmediği, kesilen kulüp çeklerinin karşılıksız olması nedeniyle bankalar nezninde kredi notu olmayan, ayıplı müşteri pozisyonundaki yönetimlerden bu güne çok şey değişti Çankırıspor'da.
 
Çankırı Spor mali müşavirler ve UEFA Ulusal Kulüp Lisanslama kriterlerine giden, duruma göre bankalardan kredi kullanabilecek ve taksitlerini ödeyebilecek kadar itibar sahibi ciddi bir Kurum olma yolunda emin adımlarla ilerlermektedir...
 
Biz tüm bunları yaparken, hiç bir fedakarlıktan çekinmedik.
 
Yeri geldi kendi işimizden, aşımızdan, çocuğumuzdan, hayatımızdan fedakarlık ettik.
Çünkü Garip Memleketimize kim HİZMET etmek için geldiyse; mutlaka bu bezdirici, iftiracı, hak,hukuk ve Allah korkusundan uzak profillerle karşılaştı. 
 
Ne hazindir ki pek çoğu PES etti.
 
Bize bir kaç ay sonra elinde patlasın diye verilen Çankırıspor bugün Türkiye'ye tarih yazıyor.
 
Bu başarı, kapısını çaldığımızda bize inanıp destek veren, dua eden, bizi kendi yüreği gibi gören Çankırılı ve Çankırılı'yı seven herkesin başarısıdır.
 
Emeği, duası, iyi dileği olan herkesten Allah Razı olsun.
 
Hani vardırya zebani hikayesi; Cehennemde Çankırı çukurunun başında zebani yokmuş. Merak edip sormuşlar: 
 
- Neden burada zebani yok?
 
Melek cevap vermiş; Çankırılı memleketi için biraz çalışıp kımıldayanı zaten kendisi aşağı çekiyor bir de zebani görevlendirmeye gerek görmedik, demiş.
 
Şaka biryana biz iyisiyle kötüsüyle vakur, akıllı, çalışkan ve kanaatkar bir şehrin mahsun ve garip insanlarıyız.
 
Saygımız, kanaatkarlığımız asaletimizden geliyor.
 
Bizi bu ve buna benzer insanlar ÇANKIRI ve ÇANKIRISPOR sevdamızdan vaz geçiremez.
 
Çankırı'ya hizmet için biz yelkenimizi açtık, Rabbim mutlaka rüzgarıyla doldurup bizlere yol aldıracaktır.
 
Biz bu yıl PTT 1. LİG'e, bir kaç yıl sonra da SÜPER LİG'e çıktığımızda Çankırı için çok şeyin değiştiğini, mecburen geliştiğini hep birlikte yaşayacağız inşallah.
 
Başarıya giden yol mutlaka dikenli taşlı olacak, ama unuttukları bir şey var;
 
Bizim ayaklarımız acıyı hissetmiyor artık.
 
Çünkü yüreğimiz ayağımıza batan dikenin acısına değil, herşeye rağmen yürüdüğümüz yolun ucundaki gülün güzelliğine odaklı.
 
ÇANKIRI'YI SEVEN HERKES HİÇ BİRŞEY YAPAMIYORSA;
 
MEMLEKETİNİN İSTİKBALİ İÇİN, 
 
İYİLİK İÇİN, 
 
BİRLİK BERABERLİK İÇİN, 
 
BEREKET İÇİN, BAŞARI İÇİN DUA ETSİN."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler