Başkan Koçak OSB için düğmeye bastı!

Başkan Koçak OSB için düğmeye bastı!

Orta Belediye Başkanı bugün yaklaşık 40 yatırımcı işadamıyla toplantı gerçekleştirdi.

Çankırı'nın Orta ilçesi Belediye Başkanı Recep Koçak, ilçeye kazandırılması düşünülen organize sanayi bölgesi için düğmeye bastı.

Bugün ilçede Çok Programlı Lise'nin konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya İstanbul ve Ankara'dan gelen yaklaşık 50 dolayında Ortalı işadamı katıldı. Saat 14.00'de başlayan toplantı ilçeye bağlı Eymir adı verilen ve yaklaşık bin dönümlük bir alanı kaplayan bölgede yapılan inceleme gezisiyle sona erdi.
 
 
Orta Belediye Başkanı Koçak toplantı ile ilgili olarak Sözcü18'e yaptığı açıklamada "Bugün sayıları 50 dolayında Ortalı hemşehrimiz işadamı ile yaptığımız toplantıda 100'e yakın yatırımcı dosyası bizlere sunuldu. Hemşehri işadamlarımız ilçemizde gerçekleştirilecek bir organize sanayi bölgesinde asgari 1500 kişilik bir istihdam yaratma düşüncesinde olduklarını belirttiler. Eymir bölgemizde bulunan ve bin dönümlük bir alanı kapsayan bölgeyi organize sanayi bölgesine dönüştürmek için çalışmalara başlama kararı aldık." derken yatırımcı işadamları arasında Mehmet Güneş ve Salih Ünal gibi isimlerin olduğunu belirtti.
 
cankiri-orta-isadamlari-sozcu-resim-101.jpg
 
YUNUSLAR MARKETLER DE
ORTA'YA YATIRIM YAPMA KARARI ALDI
 
Öte yandan edinilen bilgilere göre Çankırı insanının yakından tanıdığı Yunus Marketler Zincirinin Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Yaşar Ayhan'ın da Orta ilçesi Kanlıca Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Mağara mevkiinde yaklaşık 300 dönümlük arazi üzerinde, et ve et ürünleri üzerine paketleme tesisleri kuracağı öğrenildi. Yunus Marketler tarafından yapılacak yatırımın 10 milyon tl civarında olacağı ve yaklaşık 150 kişinin istihdam edileceği gelen ilk bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler