Başkanın açıklaması talihsizlik

"Başkan'ın açıklaması talihsizlik"

İl Genel Meclis Üyesi Visali Kara, dünkü toplantıda gündeme getirdiği konuya Meclis Başkanı Osman Canbaz'ın yanıtını 'talihsizlik' olarak değerlendirdi.

Çankırı İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısında yaşanılanlar acı bir gerçeği ortaya koydu. Karatekin gazetesinn bügünkü sayısında yer alan "Çankırı'da çadır yok" başlıklı habere baktığımızda; Ak Parti Merkez İl Genel Meclis Üyesi Visali Kara’nın gündeme getirerek “Maalesef Çankırı’da küçük afetlerde bile kullanacağımız çadır yok. En azından küçük afetlerde kullanabileceğimiz çok amaçlı konteynırlardan 3-4 adet alamaz mıyız?” şeklindeki konuşmasına İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz hayli düşündürücü bir cevap vermiş:

HAZIRLIKLI OLMAK DA OLDUKÇA ZOR!

“Bu problemler sadece Çankırı’da değil, tüm Türkiye’de var. Maalesef kendi öz kaynaklarımızla buna ayırabileceğimiz imkânlar kısıtlı. Bizim imkânlarımız şu anda buna yetmiyor. Bunlar beklenmedik olaylar olduğu için, hazırlıklı olmakta oldukça zor”.

VİSALİ KARA: GÖREV YAPTIĞIMIZ BİNA TARTIŞILIR

Karatekin gazetesinde yapılan haber ve görüşmenin diğer ayrıntılarını öğrenmek için kendisine ulaştığımız İl Genel Meclis Üyesi Visali Kara “Ben konuya Van’da yaşanılan depreme benzer bir depremin Çankırı’da gerçekleşmesi halinde durumumuzu resmetmek amacıyla girdim. Ve sözlerimin başında görev yaptığımız İl Özel İdare binasının durumunu da gündeme getirdim” dedi. Visali Kara sözlerini şöyle sürdürdü:

“Allah göstermesin ama Van’da yaşanan depremi Çankırı’da bizler yaşarsak, hangi sonuçlarla karşılaşacağımız malum. Bununla birlikte böylesi bir deprem bölgesine ulaşacak yardımları depolayacak depodan yoksunuz. Geçtiğimiz günlerde Ünür’de meydana gelen ve iki evin yanmasıyla sonuçlanan yangın sonrasında mağdur vatandaşlarımız sayın valimizin çabalarıyla orada kullanılmayan iki lojmana yerleştirildiler. İhtiyaçları olan ev eşyaları da sosyal yardımlaşma vakfımızca karşılandı. Meclis toplantımızda hiç değilse böylesi küçük olaylarda vatandaşımızı rahatlatacak önlemleri İl Özel İdaresi olarak almamız gerektiğine işaret ettim. 5302 sayılı yasa bize bu yetkiyi veriyor. Ancak Meclis Başkanımızın benim konuşmama vermiş olduğu yanıtı ‘talihsizlik’ olarak değerlendirebilirim. Biz Çankırı’nın seçilmiş il genel meclis üyeleriyiz ve sorumluluğumuz da Çankırı ile sınırlı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler