Başkentin ısıtmalı yolu cortladı!

Başkent'in 'ısıtmalı yolu' cortladı!

Hem de ilk yağan karda...

Ankara'daki alttan ısıtmalı yol, ilk kar yağışı ile birlikte buz tuttu. Sosyal medyada 'Gökçek'in yolu cortladı' mesajları atıldı.
 
Gazeteport'un haberine göre, 'Türkiye'nin ilk alttan ısıtmalı yolu' denilerek Nisan ayında törenle açılan Kuzey Ankara otoyolu ilk kar yağışı ile birlikte buz tuttu, alttan ısıtma sistemi işe yaramadı. Yol kar ve buz tuttu ve kazalar meydana geldi. Sosyal medyada 'Gökçek'in alttan ısıtmalı yolu cortladı' mesajları atıldı. 
 
Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içinde kalan ve Solfasol Kavşağına kadar devam eden 3,5 kilometrelik yeni yol, mevcut protokol yoluna da alternatif olarak hizmete alınmıştı. Yolun altına elektriği ısıya dönüştüren kablolar, kar ve buzlanmayı algılayıp sistemi devreye alacak sensörler yerleştirildi. Ancak ilk kar yağışı ile birlikte sistem etkili olamadı. Daha önce Erzurum Adliyesi girişi ile Ankara’daki bazı AVM girişleri, Konya’daki üst geçitlerde bu sistem denenmiş ve sağlıklı sonuç alınmıştı.
 
Alttan ısıtmalı yolun buz tutması üzerine sosyal medyada 'Ankara’ya 2,5 santim kar yağdı, alttan ısıtmalı yolun ısıtıcısı açılmadı. İşte Melih Gökçek farkı, İşte belediyecilik/ Alttan ısıtmalı bulvarın elektriği borçtan dolayı kesik olabilir/ Gökçek'in alttan ısıtmalı bulvarı cortladı/ Gökçek'in alttan ısıtmalı yol için harcadığı para dondu' biçiminde mesajlar atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler