Başkentin Nuri Alço çetesi çökertildi

Başkent'in 'Nuri Alço" çetesi çökertildi

Ankara Emniyeti, aldıkları bir ihbarı üzerine çalışma başlatmıştı...

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri aldıkları bir ihbarı değerlendirerek 9 ay önce çalışma başlattı.

Yapılan teknik-takipte Özcan Ö.(50) ile oğlu Turgut Ö.’nün (30) yönettiği kumar çetesi önce zengin işdamlarını belirliyordu. Çete tuzağa düşürdüğü zengin iş adamlarını önce kadın gönderip, ardından da onları anlaşmalı oldukları gazinolara yönlendiriyor. Gazinoya götürüp eğlendirdikleri işadamlarını ardından işlettikleri kumarhaneye götürüp kumar masasına oturtan çete elemanları, onları yüklü miktarda borçlandırmak için Türk filmlerinin ünlü aktörlerinden Nuri Alço’nun kullandığı yöntemlere başvurdukları ortaya çıktı.

Kumar masasına oturttukları kurbanlarının gözünü krupiye kızlarla boyayan çetenin, içine hap attıkları içkileri ikram ederek düştükleri tezgahın farkına varmamalarını sağladıkları anlaşıldı. Nakit para ödeyemeyen kurbanlarına 100 binlerce TL değerinde senet imzalatan çetenin borçlarını geciktiren işadamları ve arazi zenginlerine faiz uyguladıkları belirlendi. Para yoluyla senetleri tahsil edemeyen çetenin kurbanlarına ait ev, işyeri ve otomobillere el koydukları ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler