Başkent’te bütçe protestosu

Başkent’te bütçe protestosu

Ankara'da DİSK ve KESK'in çağrısıyla toplanan kalabalık grup 2015 yılı bütçesini 'Savaş, yoksulluk, talan bütçesine karşı halkçı bütçe, demokratik Türkiye' mitingiyle protesto etti.

Sabah saatlerinde Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyeleri Ankara Gar'ı önünde toplandı. 'Savaş, yoksulluk, talan bütçesine karşı halkçı bütçe, demokratik Türkiye' mitingi için toplanan grup kortej eşliğinde Sıhhiye Meydanı'na yürüdü.

Eylem nedeniyle grubun yürüdüğü yol ve meydan çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Polis noktasında yapılan aramanın ardından binlerce eylemci alana giriş yaptı.

Toplanan gruba seslenen KESK Genel Başkanı Lami Özgen, 2015 yılı bütçesi ile hükümetin politikalarını eleştirdi. Yargı paketine değinen Özgen, "Var olan yetkiler size yetmiyor. Daha fazla yetki veren yasa tasarınız Meclis'te. Hükümeti uyarıyoruz. Kurbanlık koyun gibi boynumuzu uzatmamızı, SS yasalarını birer birer hayata geçirmenizi beklemeyeceğiz. Bu yasalar geri çekilinceye kadar demokratik eylem ve tepkilerimizle önünüze dikileceğiz." diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından miting bir süre konser etkinliğiyle devam etti. Eylemcilerin miting alanında, 'Hırsızlar yargılansın, seçim barajı yıkılsın', 'Sendika haktır engellenemez', 'Saraylar değil ekmeğimiz büyüsün', 'Savaş, soygun ve yoksulluk bütçesine hayır' döviz ve pankartları açtığı görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler