Başkentte insan tacirlerine darbe

Başkent'te insan tacirlerine darbe

Polisin operasyonuyla 250 kişi gözaltına alındı.

Şebekenin sadece Ankara'da 11 tane barınma evi olduğu ve yurt dışından getirdikleri kadınları burada elleri bağlı şekilde tuttukları öğrenildi. Çetenin, ayrıca bu kadınları iş bulma vaadiyle getirip, fuhuşa zorladıkları ortaya çıktı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri insan ticareti yapan şebekenin izine rastladı. Yaklaşık 8 aylık takibin ardından ekipler operasyon için düğmeye bastı. Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Niğde, Mersin, Yozgat, Eskişehir, Bursa, Denizli ve Mardin'de eş zamanlı yapılan operasyonda 42 kişiyi gözaltına aldı.

Ekipler, ayrıca yasadışı yollardan Türkiye'ye getirilen ve çeşitli işlerde kaçak çalışan yabancı uyruklu 157 kişiyi de yakaladı. Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda 1 adet kurusıkı tabanca, çeşitli çapta 50 fişek, çok sayıda sahte belge ve kaçaklara ait pasaportlar ele geçirildi.

H.D. ve Ş.K'nin liderliğindeki çetenin emniyetteki sorgusunda ilginç detaylar ortaya çıktı. Şebekenin Gürcistan ve Ukrayna gibi ülkelerden kadınları iş bulma vaadiyle kandırdığı tespit edildi. Aralarında hemşire, kimyager gibi kadınların bulunduğu kaçaklardan birinin oğlunun kanser olduğu için Türkiye'ye geldiği ifade edildi. İş vaadiyle getirilen genç kadının, fuhuşa zorlandığı belirlendi. Şebekenin, ayrıca kadınların pasaportlarını ellerinde tutup, kaçmak için onları engellediği belirlendi.

KAÇAKLARI BARINMA EVLERİNDE TUTMUŞLAR
Şebekenin, operasyonun yapıldığı illerde ev kiraladığı ve kaçak işçilerin bu evlerde topluca yaşadığı öğrenildi. Başkent'te 11 tane barınma evi olduğu belirlendi. Kaçak işçileri bu evlerde topluca tuttuğu belirlenen şebekenin, burada kadınların ellerini bağladığı ve kadınları fuhuş için burada tuttuğu öğrenildi. Kaçak işçiler yasal işlemlerinin ardından sınır dışı edildi. Kaçakları çalıştıran 135 kişi hakkında da yasal işlem yapıldı. Şebeke üyesi 42 zanlı emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi.

kaynak: sabah.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler