Başkent'te kadın öğretmenden 14 yaşındaki kız öğrencisine taciz!

Başkent'te kadın öğretmenden 14 yaşındaki kız öğrencisine taciz!

Ankara'da bir okulda matematik öğretmeni olan H.K.Y. ismindeki kadın öğretmenin, 14 yaşındaki kız öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.

Ankara'nın Çankaya İlçesi'ndeki bir okulda görev yapan kadın matematik öğretmeni H.K.Y.'nin, 14 yaşındaki kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Taciz olayı, kızının cep telefonunu kontrol eden anne tarafından, öğretmen H.K.Y.'nin genç kıza gönderdiği çıplak halde çekilmiş fotoğraf ve videoların bulmasıyla savcılığa yansıdı.

"SAMİMİ BİR İLİŞKİ YAŞIYORUZ"
Şikâyet üzerine soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, psikolog eşliğinde genç kızın ifadesini aldı. Öğretmeniyle samimi bir ilişki yaşadıklarını ve kendi isteğiyle evinde kaldığını anlatan öğrenci, H.K.Y.'den şikâyetçi de olmadı.

KADIN ÖĞRETMEN OLAY ORTAYA ÇIKINCA İNTİHARA KALKIŞTI
Ancak soruşturma, mağdurenin 15 yaşından küçük olması nedeniyle annesinin şikâyetiyle devam etti. H.K.Y. ise taciz olayı ortaya çıkınca intihar girişiminde bulundu ve Ankara Üniversitesi Ruh Sağlığı Hastanesi'nde kapalı koğuşa yatırıldı.

'İLİŞKİYE GİRMEDİK'
Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Savcılık tarafından ifadesi alınan öğretmen H.K.Y., "Mağdure benim öğrencimdir. Aramızda cinsel bir yakınlaşma olmadı. Video ve fotoğrafları göndermemi kendisi istedi. Neden gönderdim bilmiyorum ama öğrencimle cinsel ilişki yaşamadım" dedi. Ancak savcılık, ele geçirilen video, fotoğraflar ile cinsel istismarı dikkate alarak öğretmen hakkında dava açtı.

İddianamede, "H.K.Y.'nin aynı okulda eğitim gören kız öğrencisi ile cinsel ilişki yaşamaya başladığı, birlikte gittikleri bir AVM'nin tuvalet ve otoparkında aracın içinde sarılarak öptüğü, cinsel istismarda bulunduğu" ileri sürüldü.

45 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Mağdurenin kendi rızası ile evine gitmiş olsa da 15 yaşından küçük olması nedeniyle cinsel istismara uğradığı süre boyunca H.K.Y. tarafından "hürriyetinden yoksun bırakıldığı" belirtilen iddianamede, H.K.Y.'nin psikolojik tedavi görmesi nedeniyle tutuklamaya sevk edilmediği kaydedildi. Öğretmen H.K.Y'nin, "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, çocuğun cinsel istismarı ve çocuğu müstehcen yayınları seyretmeye teşvik" suçlarından 45 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler