Başkentte okullara kar tatili

Başkent'te okullara kar tatili

Valilik, çarşamba gününü tatil etti.

Ankara Valiliği, 9 Mart Çarşamba günü ilk ve orta dereceli okullar ile anaokulları ve kreşlerin 1 gün süre ile tatil edilmesini kararlaştırdı.

BUGÜN YAŞANAN SIKINTILAR KARARI TETİKLEDİ
Ankara'da tipi şeklinde dün gece yarısından bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle okul servis araçlarının, bazı semtlere normal saatinden 1 saat gecikmeli gelmesi öğrenci-veli ve okul yönetiminde sıkıntıya yol açtı.

Günün erken saatlerinden itibaren yaşanan sıkıntıların, Valiliğin çarşamba gününü tatil olarak ilan etmesinde önemli etken olduğu bildiriliyor.

KASTAMONU, SAMSUN, VAN, ÇANAKKALE,
KIRKLARELİ, ESKİŞEHİR, KÜTAHYA, DENİZLİ'DE OKULLAR TATİL

Kastamonu'da 2 günden bu yana etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilerken, sahil kesimindeki İnebolu, Bozkurt, Küre’de bugün; Çatalzeytin İlçesi’nde ise bugün ve yarın okullar tatil edildi.

Yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden Van’ın Başkale İlçesi’nde 1, Van’ın Çatak, Hakkari merkez ve ilçelerinde ise okullar 2 gün tatil edildi.

Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde de derslere 2 gün ara verildi.

Afyonkarahisar'da dünden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile İhsaniye İlçesi'nde okullar yarın bir gün süreyle tatil edildi.

Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçedeki ilk ve ortaöğretim okullarında yarın eğitime ara verildiği bildirildi.

İlçe Kaymakamı Osman Yenidoğan, Bayramiç Çan karayolunun Muratlar köyü bölgesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımın güçlükle yapıldığını söyledi.

Kar yağışı nedeniyle Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçeleri ile Eskişehir'in Mahmudiye, Çifteler ilçesi ve bağlı köylerinde eğitime bir gün ara verildi.

Eskişehir'de de yoğun kar yağışı nedeniyle, Mahmudiye ilçesine kar kalınlığı 20 santimetreyi buldu. İlçe merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Kütahya'da, il merkezi ve Domaniç ilçesinde de yarın ilk ve orta dereceli okullar ile anaokullarının tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Denizli'de hava muhalefeti nedeniyle Bekilli, Kale ve Çivril ilçe merkezi ve köylerinde ilköğretim ve liselerde eğitim-öğretime yarın için ara verildi.

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler