Başkentte otobüs dehşeti: 2 ölü

Başkent'te otobüs dehşeti: 2 ölü

Ankara'da protokol yolunda maddi hasarlı kaza geçiren iki genç, Orta refüjde beklerken bir otobüsün altında kalarak hayatını kaybetti.

Ankara'da Muzaffer Sarı (22) ve Adnan Bayaner (27) isimli iki genç, Protokol Yolu üzerinde hasarlı kaza yaptı. İki genç otomobilden inip önce otomobildeki hasarı kontrol etti, ardından başka araçlar kaza yapmasın diye yola reflektör koydu.

Daha sonra orta refüje çıkan iki genç trafik ekiplerinin gelmesini bekledi. Bu sırada yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde yoldan çıkan otobüs, önce aydınlatma direğine çarptı, ardından iki genci altına alarak sürükledi. İki genç olay yerinde feci şekilde can verdi.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Hasköy Protokol Yolu üzerinde meydana geldi.

Yol üzerinde seyir eden ve sürücüsü belirlenemeyen 06 GVY 43 plakalı otomobil hasarlı kazaya karıştı. Kaza yapan otomobilde bulunan Muzaffer Sarı ve Adnan Bayaner araçtan indi. İki genç, otomobildeki hasarı kontrol ettikten sonra aracın arka tarafına reflektör yerleştirdi.

Daha sonra kaldırıma çıkan iki genç trafik ekiplerinin gelmesini bekledi. Bu sırada sürücüsü belirlenemeyen 06 LOL 54 plakalı otobüs, yağmurun da etkisiyle kayganlaşan zeminde yoldan çıktı. Orta refüje çıkan otobüs, önce beton aydınlatma direğine çarptı. Hızını alamayan otobüs daha sonra orta refüjde bekleyen iki genci altına aldı.

Çarpmanın etkisiyle Sarı ve Bayaner, olay yerinde feci şekilde can verdi.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralı otobüs sürücüsü ambulansla hemen hastaneye kaldırıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri otobüsün altında kalan kazazedelere müdahale etti. Ancak ekipler gence yapılacak bir şey kalmadığını anladı.

Otobüsün altında kalan gencin cesedi itfaiye yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarıldı. İki gençten geriye ise ayakkabıları kaldı. Kazada hayatını kaybeden gençlerin cenazesi morga kaldırıldı.

Görgü tanıkları, iki gencin hasarlı kazaya karıştığını ve kaldırımda beklerken otobüsün iki genci altına aldığını söyledi.

Kaza yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Ekipler toplanan vatandaşları uzaklaştırmak için yoğun çaba harcadı.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. (kaynak: zaman.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler