Başkentte patlama!

Başkent'te patlama!

Emniyet yetkilileri Ankara'daki patlamada 15 kişinin yaralandığını 3 kişinin de öldüğünü duyurdu..

Ankara Kızılay’da bir minibüste meydana gelen patlamada 3 kişi öldü, üçü ağır 13 kişi de yaralandı. Patlamada yaralananlar için kan anonsları yapılmaya başlandı.

Yaralılar, hasteneye kaldırılırken,  güvenlik güçleri, olay sonrası slogan atan bir kadını gözaltına aldı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, bir binadan atılan alev alan tüpün otomobillerin üzerine düşünce patlamanın yaşandığı söyledi.

Kızılay Kumrular Caddesi’nde bugün saat 11.00 sıralarında bir minibüste patlama meydana geldi. Tam bir paniğin yaşandığı patlamada ilk belirlemelere göre 3 kişi hayatanı kaybetti, üçü ağır 13 kişi de yaralandı.

patlama-ankara-resim-08.20110920143541.jpg

PATLAMA SONRASI YANGIN ÇIKTI

Kızılay'daki patlama sonrası yangın çıktı. İtfaiye, polis ekipleri ve ambulanslar olay yerine ulaştı.

Bununla birlikte polisin çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldığı ve yaşanabilecek olası ikinci bir patlamaya karşı önlemlerini artırdığı görülmekte.

Patlamayla birlikte 6 araçta hasar oluştu, çevre binaların ve işyerlerin camları kırıldı. Şedditli patlama TBMM binasından da hissedildi. İlk patlamanın ardından küçük çaplı 3 patlama daha meydana geldi.

Patlamayla birlikte yangın çıkarken, olay yerine çok sayıda polis itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.   Yaralılar, ambulanslarla Ankara Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı, itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti.

YARALILARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

İşte Ankara'daki patlamada yaralananların isimleri:

Meltem Öztürk, Serap Turgut, Zübeyir Yılmaz, Halis Öztürk, Çağrı Baydaş, Rifat Yılmaz, Berra Ünsal, Elçin Toker, Abidin Yaygın, Yusuf Ünal...

İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİ

Polis ekipleri, ikinci bir patlamanın yaşanabileceği ihtimalini gözönünde bulundurarak çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Yolu trafiğe kapatan polis ekipleri, vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.  Bomba imha uzmanları tarafından bölgede şüpheli paket arandı.

İKİ KİŞİ GÖZALTINDA

Patlamanın ardından olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, slogan atan bir kadını gözaltına aldı. Kimliği açıklanmayan kadın, sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Ardından bir kişinin daha gözaltına alındığı bilgisi geldi. Gözaltına alınan ikinci kişi otogarda Tunceli'ye gitmek isterken yakalandı.

PATLAMAYA ALEV ALAN TÜPÜN YOL AÇTIĞI İDDİASI

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, alev alan bir tüpün binadan atılması sonucu patlamanın gerçekleştiğini söyledi. Atılan tüpün LPG’li araçlarla temas etmesi sonucu patlamanın gerçekleştiğini ifade etti. Tanık olayda ağır yaralanan 2 kişinin kol ve bacaklarının koptuğunu da belirtti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, patlamanın kesin nedenini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Patlamanın şiddetli olduğu ve TBMM'den de hissedildiği gelen bilgiler arasında.

ŞÜPHELİ PAKET ARAŞTIRMASI

Kumrular Sokak'ta meydana gelen patlamanın ardından olay yerine sevkedilen polis ekipleri şüpheli paket araştırması başlattı.

Sokak üzerinde park eden araçların arasında ve kaldırım üzerinde duran tüm paketleri güvenlik çemberine alan polis, olay yerinin yakınlarındaki iş yerlerini de boşaltarak, güvenlik şeridinin dışına Güven Park'a doğru uzaklaştırdı.

ATALAY: ÖLÜ YOK, 15 YARALI VAR
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Terörle Mücadale Koordinasyonu'ndan sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da bölgeye gitti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, patlamada can kaybı olmadığını, 15 yaralı bulunduğunu söyledi.

ARINÇ: BOMBA OLDUĞU BİLGİSİ VAR

Son olarak Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açıklama yaptı. Arınç, ''Patlama oldu diye geldi. Patlama sonucunda araç yanmış, içinde bomba olduğu tespit edilmiş veya biliniyor. Beşir Atalay, sanıyorum bu konuda daha açıklayıcı bilgi verir'' diye konuştu.

VALİ: ARAÇLARIN ALTINDAKİ PAKETLER İNCELENİYOR-

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel yaralılardan 5 tanesinin de ameliyatta olduğunu belirtirken, patlamanın nedenlerine ilişkin ise henüz açıklama yapılamayacağını söyledi. Yüksel görgü tanıklarının ifadelerine işaret ederek, "Olay mahalinde teknik birimler görgü şahitlerini de dinliyorlar. Bir görgü şahidi bir tüpün dışarıya oradaki dönerci ve telefoncu dükkanından yanan bir tüpün dışarıya atıldığını ve oradaki bir aracın o tüple patladığını ve diğerlerinin de bu yangından bu patlamadan zarar gördüğünü ifade ediyor. Ancak konunun bütün boyutlarıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü gerekli araştırmalarını yapacak. Ankara kamuoyunu ve Türk kamuoyunu bütün gelişmeler hakkında ileri saatlerde bilgilendireceğiz.

Şu andan itibaren bu konuyla alakalı başkaca bilgi veremem. Bu sokakta sağlı sollu park yerleri var. Altlarında paketler, çöp paketleri var. Arkadaşlarımız elbette patlamadan sonra çevrede güvenlik tedbiri aldılar. Gördükleri her paketle ilgili bomba imha uzmanları gerekli çalışmaları yaptı yapmaya da devam ediyor. İlköğretim okulumuz vardı. Öğleden sonraki saatlerde de orayı da yarım gün tatil ettik. Caddenin tamamında ve patlamanın olduğu yerdeki işyerlerinde çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN'İN AÇIKLAMASI

Türkiye bugün Ankara’daki saldırı haberiyle çalkalandı. Başkent’in merkezi Kızılay Kumrular Caddesi üzerinde meydana gelen şiddetli patlamada son bilgilere göre 3 kişi hayatını kaybetti 15 kişi de yaralandı.

Saldırı sonrası kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin talihsiz bir açıklama yaptı. Olayın büyük ihtimalle terör saldırısı olduğunu ifade eden Bakan Şahin, ‘3 adet ölü var’ dedi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, daha önce kara harekatıyla ilgili açıklamaları nedeniyle Başbakan Erdoğan tarafından uyarılmıştı. Bakan’ın ‘3 adet..’ ifadesi de günün en talihsiz ifadesi oldu.

İşte Bakan’ın açıklamalarının satır başları
06 BS 099 plakalı Laguna marka bir araçta şiddetli patlama meydana geldi. O patlama sonrası çevredeki LPG'li diğer araçlarda da patlama meydana geldi.

BÜYÜK OLASILIKLA TERÖR SALDIRISI
Sayın Cumhurbaşkanımızın terörü lanetlemesi yerinde bir tepkidir. Bütün millet aynı tepkiyi veriyor. Bu lanetimizi de bu vesile ile biz de ifade ediyoruz. Terör saldırısı olma ihtimali yüksek. Ayrıca görgü tanıklarının bir ifadesi var; elinde tüple sokağa çıkan bir şahıs var. Eğer bu olasılık ki zayıf bir olasılık olarak aydınlatılırsa terör saldırısı ihtimali ön plana çıkıyor. Sokakta ve caddede can kaybımız yoktu. Ancak içeride bina içlerinde 3 adet vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

BAKAN'DAN İHMAL SORULARINA CEVAP
Olayın aydınlatılması için çalışma yürütülüyor. Kumrular Caddesi araç ve insan trafiğinin yoğun olduğu bir yer.

Patlamanın meydana geldiği araç satılmış ancak henüz devri alınmamış. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler