Başkentteki Federasyondan Gençlik Derneğine kırmızı kart!

Başkent'teki Federasyon'dan Gençlik Derneğine kırmızı kart!

Başkent’te faaliyette bulunan Çankırı Dernekler Federasyonu

ile, federasyon üyesi Çankırı Gençlik Derneği arasında son günlerde yaşananlar oldukça ilginç.

İddalara göre, Çankırı Dernekler Federasyonu, üyesi olan Çankırı Gençlik Derneğini Disiplin Kurulu kararı ile üyelikten çıkardı. 

Konu ile ilgili olarak Çankırı Gençlik Derneği Başkanı Bayram Polat, haber merkezimize yaptığı açıklamada “Şu ana kadar tarafımıza herhangi bir resmi yazı gelmemiş olmasına karşın, derneğimizle ilgili böylesi bir karar alındığı bizatihi Federasyon Başkanı Adem Can tarafından şahsıma sözlü olarak ifade edildi” dedi.

Uzun süredir Gençlik Derneği ile Federasyon arasındaki “limonilik” geçtiğimiz günlerde Gençlik Derneği tarafından Altınpark Anfa’da düzenlenen gece ile doruğa ulaştı.

Gençlik Derneğinin düzenlemiş olduğu halı saha futbol turnuvasının ödül töreninin yapıldığı gecede, Federasyon Başkanı Adem Can’a söz hakkı verilmemesi, Federasyon’un Gençlik Derneği ile ilgili alındığı iddia edilen "üyelikten çıkarılma” kararını hızlandırdı.

BAYRAM POLAT: İHRAÇ NEDENLERİNİ YAZILI OLARAK BİLDİRSİNLER!
Son 72 saattir yaşananlarla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Çankırı Gençlik Derneği Başkanı Bayram Polat, konuyla ilgili olarak Sözcü18.com haber merkezine şu açıklamada bulundu:

”Her ay düzenli olarak yapılan toplantıya katılmak amacıyla bu ay da 18’i akşamı Federasyon binasına gittim. Tarafımıza herhangi bir bilgi verilmeden, toplantı başka bir yerde organize edilmiş. Beni karşılayan federasyon yetkilisi, ‘Çankırı Gençlik Derneğinin Federasyon çatısı altından ihraç edildiğini’ bana sözlü olarak ifade etti. Bununla birlikte şahsımın ve bazı isimlerin Federasyon binasına girişinin de yasaklandığını bildirdi. Böylesi bir muamele ile karşılaşmış olmamla birlikte alınmış olan kararın bizlere ulaştırılmamış olması da oldukça manidar.

Daha sonra Federasyon Başkanı sayın Adem Can ile yapmış olduğum telefon görüşmesinde ‘Koskoca federasyon başkanına söz vermeyeceksiniz, bildiğinizi okuyacaksınız. Bize danışmadan hareket edeceksiniz. Böylesi bir durum mümkün değil’ diyerek sözlü gerekçelerini sıraladı.

Bildiğiniz gibi düzenlemiş olduğumuz halı saha turnuvasının ödül törenini Altınpark Anfa salonlarında gerçekleştirdik. Başta Federasyon Başkanı olmak üzere tüm dernekleri bu gecemize davet ettik. Gecenin başlangıcında davetimize icabet etmeyen Sayın Başkan, ilerleyen saatlerde başka bir dernek başkanını telefonla arayarak, geceye katılacağını ve kendisine konuşma hakkı verilmesini istemiş. Ben böyle bir olayın mümkün olmadığını, gecede kimseye konuşma hakkı verilmemesi yönünde yönetim olarak karar aldığımızı, ancak verilecek plaketlerde sayın başkanı listeye dahil edebileceğimizi ifade ettim.

Çankırı Gençlik Derneği yönetimi olarak tek isteğimiz, Federasyon Disiplin Kurulu kararı ile bizleri ihraç ettiklerini söyleyenler, ihraç nedenlerini açık ve net olarak kamuoyuna ve bizlere açıklamalarıdır. Böylesi bir açıklama ile bizler de nasıl bir suç işlediğimizi ve kimlere nasıl saygısızlık ettiğimizi öğrenmek istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler