Basketbolda tarih yazdılar

Basketbolda tarih yazdılar

Avrupa Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın dün yapılan finalinde Sırbistan'ı 85-68 yenen Türkiye şampiyonluğa ulaştı...

Kırmızı Beyazlılar üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. Turnuvanın En Değerli Oyuncusu ise Türkiye'den Egemen Güven seçildi. Karşıyakalı oyuncu turnuvayı 14 sayı, 7.5 ribaund ve 1.6 blok ortalamasıyla tamamladı. En iyi Beş'te de Egemen Güven yer alıyor.

Al Jazeera Türk’ün haberine göre Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel "U20 Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandıktan sadece iki hafta sonra U18 Avrupa Şampiyonası’nda ikinci kez altın madalya kazanmak, federasyonun gençlerin gelişimine yaptığı muazzam yatırımın somut bir yansımasıdır. Türk basketbolunun çok parlak bir geleceği var ve taraftarlarımız bu jenerasyondaki oyuncuları gelecek yıllarda Olimpiyat Oyunları’nda, Avrupa Şampiyonaları’nda ve FIBA Dünya Basketbol Şampiyonaları’nda da mücadele ederken görecekler" dedi.

Maça iyi başlayan Türkiye 6-1'lik seri yakaladı. Kırmızı Beyazlılar ilk yarıyı sekiz sayı farkla önde kapatırken performansını ikinci yarıda da sürdürdü, üçüncü çeyreği 68-46 maçı da 85-68 kazandı.

Tolga Geçim 18 sayı, 6 asist ve 4 ribaund maçın en skorer oyuncusu olurken, Egemen Güven 5/5 atarak maçı 12 sayıyla tamamladı. Berk Uğurlu, 7 asist ile Türkiye’nin hücumlarında önemli bir rol oynadı.

Bu galibiyet ile Egemen Güven, Berk Uğurlu ve Oğulcan Baykan, 2013’teki turnuvanın ardından U18 yaş kategorisinde ikinci kez Avrupa Şampiyonu oldu.

Türkiye'den önce bu turnuvada son kez Yugoslavya iki kez üst üste şampiyon olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler