Baslamayı keneler bastı!

Baslama'yı keneler bastı!

Geçtiğimiz çarşamba günü kene tarafından ısırılan Semiha Kahraman 72 saat sonra yaşamını yitirdi.

Ilgaz'a bağlı Belsöğüt (eski adı Baslama) köyünde son üç ayda yaşanan kene ısırması olaylarındaki artış köylüleri tedirgin etmeye başladı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü kene ısırması sonucu önce Çankırı Devlet Hastanesne, oradan da Ankara Eğitim Araştırma Hastanesine sevkedilen 12 yaşında kız çocuğu annesi Semiha Kahraman (38) kurtarılamayarak yaşama veda etti.

Tarladan topladığı otlarla eve dönen Semiha Kahraman, boynuna yakın bir bölgeden kene tarafından ısırıldığını farkederek, keneyi vücudundan çıkarmak için kendi başına gayret gösterdi.

Ailesinin de olaya müdahil olmasından sonra önce Ilgaz daha sonra da Çankırı Devlet Hastanesine kaldırılan Semiha Kahraman, son olarak Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesyle sevkedildiği Ankar Eğitim Araştırma hastanesinde kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Kahraman, bugün Belsöğüt köyünde gerekli güvenlik önlemleri alınarak defnedildi.

NİSAN AYINDA DA BENZER BİR ÖLÜMLÜ VAKA YAŞANDI

Sözcü18 haber mekezinin elde ettiği bilgilere göre Nisan ayında da kene ısırması sonucu aynı köyde yaşayan Fazilet İpek (60) kene ısırmas sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Belsöğüt köyünde 2011 yılında yaklaşk 8 kene ısırması vakası yaşandığı bunların da 2'sinin ölümle sonuçlandığı görülmekte. Can kaybı yaşanmayan olaylarda, kene tarafından ısırılan vatandaşların, vücutlarındaki kene'nin doktor tarafından çıkarıldığı öğrenildi.

KÖYLÜLER, İLAÇLAMA İLE BİRLİKTE ÖNLEMLERİN
ARTIRILMASINI İSTİYOR

Öte yandan son aylarda artan kene ısırılması vakaları ile birlikte iki kişiyi toprağa veren Belsöğüt köyü sakinleri "Köyümüzde artış gösteren kene ısırması vakalarına karşı başta Ilgaz Kaymakamlığı olmak üzere yetkililerin tedbir almalarını istiyoruz. Bugüne kadar yaşanan olaylar sonrası duyarsız kalan yetkililer umarız yaşadığımız son olayla birlikte Belsöğüt köyünde gerekli önlemleri alırlar" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler