Batalla: Gider evimde futbol oynarım

Batalla: Gider evimde futbol oynarım

Bursaspor'un Arjantli yıldızı Pablo Batalla, basın toplantısı düzenledi.

Bursaspor'un Arjantinli yıldızı Pablo Batalla Bursa'daki Sheraton Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla ayrılma kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Batalla. Teknik Direktör Daum'un görevde olduğu sürece devam edemeyeceğini söyledi. Batalla, "Daum'la birlikte olamam. Ayrıca sayın başkanımızla da birlikte olma imkanım yok artık" dedi. 
 
Şu an mevcut sorunlara açıklık getirmek istediğini ve bu toplantıyı düzenlemek istediğini söyleyen Batalla, "Bu toplantının sebebi şu anki bulunduğum sorunlara açıklık getirmek. Almış olduğum oynamama kararı, benim şahsi düşüncem. 
 
BURSASPOR'DAN BATALLA'YA AĞIR CEZA!
Sivasspor maçından önce kulüp başkanımızı haberdar ettim. Kendilerinin söylediği gibi maçtan 48 saat önce değil, salı günü oynamayacağımı söyledim. Geçtiğimiz hafta cuma günü babam ve menajerim geldi. Başkan ile bu olayı konuşup çözmek için. Başkanımızın bazı söylentilerine açıklık getirmek istiyorum. Onlar bana bir ödeme yaptılar. Bu ödeme zaten kontratımda yazan rakamdı. Bu yaptıkları ödeme bana 2 ay gecikmeli olarak ödendi. Hali hazırda bana 2 aylık bir ödemeleri gerekiyor.Ben hiçbir zaman maddi yönden sorun veya problem yapmadım. Kontratıma bakabilirler. Ben başkanımızın dediği gibi ben o kadar pahalı bir oyuncu değilim. Kontratımda yazan bütün şartlar burada belirttiğim gibi. İbrahim başkanımızın zamanında kontratımda jübilemi burada yapmak istediğim belirtilmişti. Jübilemi burada yapmak istiyordum. Bunun üzerine başkanımızla tekrar konuşuldu. Sözleşmem hakkında bir iyileştirme yapıldı. Bu iyileştirmeden her iki taraf da memnun kaldı. Benim herhangi psikolojik bir sorunum yok. Eğer psikolojik sorunum olsaydı bugün bazı başarılara imza atamazdım. Ben hiçbir zaman yanlış bir şey yapmadım, yanlış düşüncelere kapılmadım. Ben her zaman burada olmak istedim. Taraftarlar emin olabilir ki Türkiye'de başka bir takımda oynamak istemiyorum. Ekonomik olarak sıkıntım olmadı. Teknik olarak anlaşmazlık oldu. O da bana haketmediğim saygısızca davranışından dolayı bu açıklamaları yapmak istedim" diye konuştu. 
 
"ZAMAN GÖSTERECEK"
"Kalmak mı istiyor gidecek mi?" sorusuna Batalla, "3 ay önce sözleşmemi uzattık. Düşüncemiz kalmaktı. Ama gördüğüm kadarıyla teknik direktörümüz ve sayın başkanımızın bana karşı davranışlarından dolayı kendimi huzursuz hissediyorum. O yüzden bu kararı aldım. Sayın başkanımız teknik direktörle konuşup ortamı düzeltirse bunu zaman gösterecek. Özür dileyecek bir hata işlemedim. Neden özür dileyeyim? Kendileri bu düşünceyle devam ediyorlarsa benim başka söyleyecek bir şeyim yok" yanıtını verdi. 
 
"CANIM YANIYOR"
"Seni ilk kez bu kadar sinirli görüyoruz. Nedeni nedir?" şeklindeki soruya yetenekli futbolcu, "Sinirli değilim. Yalnızca canım yanıyor ve üzüntü duyuyorum. Tüm olayım bu. Yaşadıklarım beni çok üzüyor. Ben Türkiye'de başka bir kulüple anlaşma yapmışım, ya da gideceğim gibi çıkan duyumlar beni gerçekten çok üzüyor. Ben Türkiye'de Bursaspor'da gözümü açtım. Tüm sözleşmemi de buna göre ayarladım. Zaten başka bir kulüple bir anlaşmam olsaydı benim kulübümün haberdar olması ve böyle bir teklifle gelmesi gerekiyordu. Ben böyle bir şeyi yapamam" cevabını verdi. 
 
"İRDELEMEK İSTEMİYORUM"
"Daum nasıl bir saygısızlık yaptı, bunu biraz açabilir misin?" sorusuna Batalla, "Oraları fazla irdelemek istemiyorum. Sizlerin de bildiği gibi soyunma odasında nasıl bir konuşma tarzı olabilir? O şekilde konuşmalar geçti ve bu da beni gerçekten çok üzdü. Sayın hocamızla ben çalışmaya devam edecek olursam bu düşüncelerle bir yere varamayacağız. O yüzden bu düşünceleri sizlere aktarmak istiyorum. Bu güzel insanların bana karşı beslediği sevgiyi biliyorum. O sevgiyi ben de taraftarlara karşı besliyorum ama üzgünüm. Çünkü ben buraya geldiğimde sözleşmemde belirttiğim gibi futbol hayatımı burada kapatmayı düşünüyordum. Benim için de çok büyük sürpriz oldu. Beni de hayal kırıklığına uğrattılar" dedi. 
 
"BU ŞARTLAR ALTINDA OLMAZ"
"Bugüne kadar nasıl teklifler geldi ve geldiyse bu teklifler kafanı karıştırdı mı?" şeklindeki soruya Arjantinli futbolcu, "Katar'dan bir teklif gelmişti. Buradaki kazancımın 2 misli teklif edildi. Öyleyken ben bunu kabul etmedim ve burada kalmayı tercih ettim. Gitmek istemediğimi söyledim" ifadelerini kullandı. "Kadro dışı kararıyla ilgili ne düşünüyorsun?" sorusuna ise Batalla, "Ceza olayı doğrudur. Olacaktır. İsterlerse sözleşmemi de feshedebilirler. O sorun değil. Ama bugünkü şartlar altında teknik direktörümüz olduğu sürece maalesef devam edemeyeceğim. Onunla bir yere varamayacağım. Başkanımızın bana kullandığı bazı kırıcı kelimelerden dolayı bugünkü ortamı gelmemizin nedeni oldu" yanıtını verdi. 
 
"YÖNETİM SATMAK İSTEMEDİ"
"Bursaspor Kulübü seni göndermek istedi mi?" sorusuna ise Batalla şu cevabı verdi:
"Yalnızca Katar'dan gelen teklifi sundular. Ben kabul etmeyince fazla üzerime gelmediler. Yönetim satmak istemedi."
 
"BAŞKANLA DA BİRLİKTE OLAMAM"
"Daum'la orta yol bulunursa devam edecek misin yoksa Daum varsa ben yokum mu diyorsun?" şeklinde yöneltilen soruya Arjantinli futbolcu, "Evet Daum'la birlikte olamam. Ayrıca sayın başkanımızla da birlikte olma imkanım yok artık. Başkanla da görüşmek istemiyorum. zaten basın aracılığıyla yeterince görüştüler. Anlamı yok artık. Bu duruma kendileri getirdiler" yanıtını verdi. 
 
"GİDER EVİMDE FUTBOL OYNARIM"
"Sözleşmen devam ediyor ve yasal yaptırımlar olacak. Bunların tamamını göz önüne aldın mı?" sorusuna Pablo Batalla, "Evet doğru. Hepsinin farkındayım. Belli bir süreçten geçeceğim. Sözleşmem ile ilgili bazı kısıtlamalar olacak. Ama başkanın dediği gibi giderim evimde futbol oynarım" dedi. 
 
"KELİME AĞRIMA GİDEBİLİR"
"Daum'la yaşadığım probleme açıklık getirebilir misin?" şeklindeki soruya Batalla, "Soyunma odasında nasıl konuşulabilir. Her insanın karakteri farklıdır. Söylediği bir kelime ağrıma gidebilir ve bu futbol yaşantım boyunca etkileyebilir. Bunu fazla irdelemek istemiyorum. Ama söylendiği gibi performansımla ilgili değil. Ben o söylenenlere alınmam. Her insanın çalıştığı bir patronu vardır. Bir insan çalıştığı kişiyle keyif duymalı. Çünkü patronu birşeyler vermeli. Sizin profesyonelliğinize katacak bir şeyler verir. Bana bir şey vermiyor. Eskişehirspor maçından önce hocam yerimi değiştirdi. Ona nerede daha iyi oynayacağımı söyledim. Ama onu problem yapmadım. Hocamız kendi istediği, kafasına uygun futbolcularla futbola devam etmesi gerekiyor. Ben yapamıyorum, yapamam. Bugüne kadar yedek kulübesinde de oturdum, maçta da oynadım. Hiçbir zaman sorun yapmadım. Bana sistemi söylediklerinde kabul etmedim. Ben yerimi arkadışam bırakabilirim ve yedek kulübesinde olabileceğimi söyledim. Ben o sistemin içine girmek istemedim. Hocayla karakterlerimiz ve oyun düşüncelerimiz bağdaşmıyor" yanıtını verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler