Batman’da cami inşaatında iskele çöktü: 2 işçi hayatını kaybetti

Batman’da cami inşaatında iskele çöktü: 2 işçi hayatını kaybetti

Batman’da yapımı devam eden bir cami inşaatında kurulu iskelenin çökmesi sonucu iki işçi hayatını kaybederken, enkaz altında kalan 20 kişi de yaralandı.

BATMAN'ın Gültepe Mahallesinin Esentepe semtinde yapımı devam eden Necat Nasıroğlu Külliyesi'nin içinde kurulu bulunan iskele dün saat 15:15 dolaylarında henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.

İskelenin çökmesiyle cami inşaatında çalışan 22 işçi enkaz altında kaldı. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine ulaşan UMKE, İtfaiye ve 112 ekiplerinin müdahalesiyle enkaz altından çıkarılan işçiler ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Burada tedavi altına alınan Bingöllü işçilerden Veysil Kaydul ile Yusuf Çelik yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, yaralı 20 işçinin tedavileri ise sürüyor.

batman-yusuf-celik-veysil-kaydul-resim-012.jpg

KALBİ DURAN İŞÇİ HAYATA DÖNDÜRÜLEMEDİ

Yaralılardan üç defa kalbi duran 65 yaşındaki Veysi Kaydul kaldırıldığı özel hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralı işçilerden 43 yaşındaki Yusuf Çelik de kaldırıldığı bir başka özel hastane de hayatını kaybetti. Olay yerine gelen AK Parti ve HÜDA Par İl Başkanları ile bazı il yöneticileri de külliye önünde bir süre bekledi.

Enkazın kaldırılmasından sonra olay yerine gelen yetkililer bölgede incelemelerde bulunduktan sonra çökmeyle ilgili cami görevlilerinden bilgi aldılar.

Batman Valiliği de kazayla ilgili sorumlular hakkında adli ve idari yönden soruşturma başlatıldığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler