Batmanin galasında katliam: 12 ölü

Batman'in galasında katliam: 12 ölü

ABD'de Batman filminin galasındaki silahlı saldırıda 12 kişi öldü.

Batman Dark Knight Rises filminin ABD'nin Colorado eyaletinin Aurora şehrindeki ilk gösterimi sırasında düzenlenen saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından Başkan Barack Obama yatağından kaldırıldı.

Reuters'ın yerel KOA radyosuna dayandırdığı haberine göre, Batman Dark Knight Rises (Kara Şövalye Yükseliyor) filminin Aurora'da bulunan Century 16 sinemasında gece 00.00'da yapılan ilk gösterimi sırasında gaz maskeli kişi tarafından ateş açıldı.   
 
Bazı yerel kaynaklar ise sinemada bir patlama olduğunu öne sürdü. Silahla ateş açan saldırganın bir duman ya da göz yaşartıcı gaz bombası atmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.
 
Polis radyosu, sinemanın otoparkında ikinci bir bomba ihtimali olduğunu bildirirken, olay yerine bir bomba imha ekibi sevk edildi.
 
NOLAN’IN ÜÇÜNCÜ BATMAN’İ
Dünyaca ünlü Batman serisinin son filmi Dark Knight Rises'ın yönetmeni Christopher Nolan. Yönetmenin çektiği Batman serisinin bu üçüncü ve son filminin başrollerinde Christian Bale, Gary Oldman ve Tom Hardy gibi Hollywood'un ünlü oyuncuları yer alıyor. Dark Knight Rises da, Kedi Kadın karakteri de Anne Hathaway'in oyunculuğuyla geri dönüyor.
 
Çizgi kahraman Batman'den uyarlanan 2005 tarihli Batman Begins (Batman Başlıyor) ve 2008 tarihli The Dark Knight (Kara Şövalye) serinin ilk iki filmiydi.
 
Filmin senaryosunu Christopher Nolan ve Jonathan Nolan beraber kaleme alırken, filmin yapım ekibinde üçlemenin ilk iki filminde beraber çalıştığı isimler var. Filmin müzikleri ise Oscarlı müzisyen Hans Zimmer'a ait.
 
EN AZ 12 ÖLÜ
Emniyet Müdürü Dan Oates olayda 12 kişinin öldüğünü bildirdi.
 
Yaralı sayısının ise 50 civarında olduğu bildirildi. Yaralılar bölgedeki hastanelere kaldırılırken, sağlık kurumlarında acil durum alarmı verildi.
 
ABD kanalları Başkan Obama'nın yatağından kaldırılarak saldırıyla ilgili bilgilendirildiğini aktardı.
 
BİR KİŞİ GÖZALTINDA
BNO News muhabiri Al Boe, IB Times'a yaptığı açıklamada, "Yaralıların sayısı şu an belli değil. Bir patlama olduğu kesin ama daha önceki haberlerde ateş açıldığı da söylendi. Çok sayıda yaralı var" dedi.
 
KOA muhabiri Brenda Stuart ise Sky News'e yaptığı açıklamada, patlama sesinin ilk önce filmin bir parçası zannedildiğini, daha sonra bir saldırı olduğunun anlaşıldığını belirtti.
 
Saldırıyla ilgili 20'li yaşlarında beyaz bir erkek şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Şüphelinin saldırı sırasında üç silah taşıdığı ve kurşun geçirmez yelek giydiği belirtildi. Silahların federal yasalarca sınırlanmayan Ar15 olduğu ifade edildi.
 
OLUMSUZ YORUM KIYAMET KOPARMIŞTI
Türkiye'de Dark Knight Rises ABD'de vizyona girer girmez tartışmaları da beraberinde getirdi.
 
Filmlerle ilgili seyirci yorumlarının toplandığı Rotten Tomatoes internet sitesinde filmle ilgili birkaç olumsuz yorum çıkması üzerine Batman fanatikleri siteyi topa tuttu.
 
Gelen yüzlerce tehdit e-postası üzerine Rotten Tomatoes, önceki gün Dark Knight Rises'ın sayfasını yorumlara kapattı. Bu olayın ardından sinema salonuna düzenlenen saldırı, "Acaba bağlantılı olabilir mi?" sorularını da akıllara getirdi.
 
LANETLİ SERİ
Bugün yaşanan katliam, Nolan'ın Batman serisindeki ilk dram değil.
 
Serinin Kara Şövalye isimli filminde Joker rolüyle büyük beğeni toplayan 28 yaşındaki aktör Heath Ledger, filmin çekimlerinde kısa bir süre sonra, Manhattan'daki evinde ölü bulunmuştu.
 
Ledger'in ölüm nedeni, reçeteli ilaçları yanlış kullanması olarak açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler