Battaniyedeki altınlar sahibine teslim edildi

Battaniyedeki altınlar sahibine teslim edildi

Yanlışlıkla battaniye içinde Van'daki depremzedelere gönderilen 30 bin lira değerindeki altın, sahibine teslim edildi.

Batman'da yanlışlıkla battaniye içinde Van'daki depremzedelere gönderilen 30 bin lira değerindeki altın, sahibine teslim edildi.

30 BİN DEĞERİNDEKİ ALTIN, SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ
Batman'dan Van'daki depremzedelere gönderdiği battaniye içinde yanlışlıkla 30 bin lira değerinde altınlarını da gönderen İbrahim Karahan'a altınları teslim edildi.

Batman'ın merkez Recepler Köyünde oturan Karahan ailesi, Van'da meydana gelen depremin ardından yaklaşık 1.5 ay önce Umut-Der aracılığıyla depremzedelere yardım kolisi gönderdi. Kolinin içine yanlışlıkla 30 bin lira değerinde altınların da konulduğu fark eden aile, altınları aramaya başladı. Aile üyeleri Van'a gidip yaptığı araştırmadan bir sonuç alamayınca kente döndü.

KOLİLER İÇİNDE ALTINLAR FARK EDİLDİ
Yaklaşık 10 gün önce Mustazaf-Der Van Şubesi'nin, kentteki yardım dağıtma kampanyasında gönüllü çalışan Muzaffer Balıkçı, yardım kolilerini kontrol ederken altınları bulup, dernek yetkililerine durumu bildirdi. Yapılan araştırmada altınların Batman'da yaşayan Karahan ailesine ait olduğu belirlendi.

Batman Umut-Der Şubesi'ne getirilen altınlar burada sahibi İbrahim Karahan'a teslim edildi.

Altınlarına kavuşan İbrahim Karahan, depreme çok üzüldüklerini ve aceleyle kapıya gelen görevlilere hemen battaniyeri verdiklerini söyledi. Karahan, "Battaniyeler 5-10 tane vardı hepsi de bir yerdeydi. Bekletmeyelim telaşıyla altınlarımız bir battaniyenin içindeydi. Acele ile o battaniyeyi de gönderdik. Bir buçuk ay sonra Hac'dan geldikten sonra farkına vardık. Hemen Umut-Der'e haber verdik. Allah razı olsun hepsinden. Zaten İslam budur nasıl biz depremzedeleri düşündük onlar da bizi düşündü. Bu altınları yanlışlıkla göndermişler diyerek dernekler aracılığıyla Umut-Der'e haber verildi. Allah hepsinden razı olsun. Tüm insanlar için bu iyi örnektir. Van' a gönderdiğimiz yardımlar yerine ulaşmış kanaatine vardık" dedi.

Altınları bulan Muzaffer Balıkçı, depremin ardından Mustazaf-Der'in kampanyasında gönülle çalıştığını belirterek, "Bir gün yardımları dağıtırken altınları gördüm sonra gereken mercilere haber verdim. Tabi yardımları biz kayıt altına alıyorduk. Bu yardımlarında bize Batman Umut Der'den geldiğini teyit ettik ve buradaki arkadaşlarla birebir irtibata geçtik. Böyle bir emanet bulduğumuzu ve kendi sahibi ile irtibata geçmelerini istedik. Allah razı olsun arkadaşlarda uğraşmışlar sahibine ulaştılar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler