Bayan Vali de yollardan şikayetçi!

"Bayan Vali" de yollardan şikayetçi!

23 Nisan’da Valilik makamına oturan 'temsili vali' Çankırı'daki yolların tamamlanması ile birlikte park ve bahçe istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Valilik Makamı İlköğretim Okulu öğrencilerine bırakıldı. Bayan Vali Almina Erken, Valilik Makamına oturdu, talimatlarını ve isteklerini sıraladı.

Mehmetçik İlköğretim Okulu Öğrencileri Almina Erken, Mustafa Ulusoy ve Tevfik Eren Okumuş, Okul Müdürü Ahmet Yolcu ve öğretmen Filiz Özdemir eşliğinde, Valilik makamına geldiler.
 
Vali Vahdettin Özcan’a çiçek takdim eden öğrenci Almina Erken’e Vali Özcan, “Siz çiçeksiniz, bu çiçeği getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum” diyerek Valilik makamını devretti.
 
PARK VE BAHÇELER ARTIRILSIN,
YOLLAR TAMAMLANSIN
 
Temsili Vali Almina Erken, "Bana Valilik görevini verdiği için Sayın Valimize teşekkür ediyorum" diyerek sözlerine başladı ve; “Bugüne kadar Çankırı’da değişik alanlarda çeşitli faaliyetler yapıldı. Artık bu faaliyetleri daha da artırmamız gerekiyor. Örneğin gençler için sosyal faaliyet derneklerinin kurulması lazım. Yeteneklerinin daha da ilerlemesi için, kendi yeteneklerine yönelmeleri için ve boş vakitlerini daha iyi değerlendirmeleri için, maddi durumu iyi olmayan öğrencilere derslerini destekleyici kursların çoğaltılmasını, yol gösterici kişilerin olmasını istiyoruz” diyen Erken, park ve bahçelerin artırılmasını, yol çalışmalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini belirtti.
 
cankiri-karayolu-calisma-sozcu-resim-041.jpg
 
Atık yağların ve elektronik atıkların değerlendirilmesi için Mehmetçik Ortaokulu’nun bir kampanya başlattığını, bir elektronik atığın 2 bin m² lik bir alana zarar verdiğini ve kanserojen madde yaydığını, bu kampanyaların bütün ilde yaygınlaştırılmasını istediğini belirterek, Milli Eğitim Müdürüne talimat verdi.
 
Otomobillerden çıkan gazların çevreyi kirlettiğini belirten Erken, bisiklet kullanımını teşvik edilerek, bisiklet yolları yapılmasının iyi olacağını belirtti. Temsili Vali Erken, “Çevreyi ne kadar korursak yaşadığımız alanı da o kadar güzelleştirmiş oluruz” diyerek, çevrenin önemini vurguladı.
 
Okulu ile ilgili bazı talepleri olan temsili Vali Erken’e Vali Özcan, talepleri ile ilgili destekte bulunacağını söyledi. Çevrenin çok önemli bir konu olduğunu belirten Vali Özcan, çevre sever bir Valinin makamı teslim almasının kendisini gururlandırdığını söyledi. Alpsarı Göleti’nde gençlerin aileleri ile birlikte vakit geçirecekleri bir düzenleme yaptıklarını belirterek, 3 Mayıs’ta olan açılışa öğrencileri de davet etti.
 
Öğrencilerle sohbet eden Vali Özcan, geleceğin yöneticileri olarak kendilerine büyük görevlerin düştüğünü söyledi. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.
 
Öğrenciler mutlu bir şekilde makamdan ayrıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler