Bayatlılar ayaklandı: Çankırıya geçiyoruz!

Bayatlılar ayaklandı: Çankırı'ya geçiyoruz!

Adalet Bakanlığı'nın nüfusu 5 binin altındaki ilçelerdeki adliyeleri kapatma kararı Çorum'a bağlı Bayat ilçesi sakinlerini çileden çıkardı.

Adalet Bakanlığı'nın ülke genelinde nüfusu 5 binin altında olan 216 ilçede halen hizmet veren "adliye"leri kapatma kararı birçok ilçede farklı tepkileri beraberinde getirdi.

Çankırı'nın Orta ve Kurşunlu ilçeleri ile ilgili alınmış karara bu ilçelerde oturanlar tarafından belirgin bir tepki oluşmamışken, komşu il Çorum'a bağlı Bayat ilçesinde vatandaşlar, kapatılma kararı alınan adliyeleri için bugün ilçe merkezinde bir miting düzenlediler.

ÇANKIRI'YA BAĞLANMAK İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAKLAR
 
Çorum'un en uzak ilçelerinden biri olduğu için hizmet alamadıklarını ifade eden Bayatlılar, son 10 yıl içerisinde ilçeden giden Askerlik Şubesi, Türk Telekom, Cezaevi gibi kurumların ilçede hizmet vermemelerinin ardından, Adalet Bakanlığı'nın aldığı son kararla birlikte tepkilerini sokakta dile getirmeye başladılar.
 
BÜYÜK MİTİNG YARIN (CUMA GÜNÜ)
 
Öte yandan internet sitesi üzerinde bir araya gelen Bayatlılar'ın bugün biraraya gelerek ilçede bir miting düzenledikleri, yarın (15 Haziran 2012) Cuma günü Cuma namazı sonrasında "Çankırı'ya geçiyoruz" isimli bir miting gerçekleştirecekleri öğrenildi.
 
Yarın düzenlenecek olan mitinge köy ve mahalle muhtarları, Bayat'taki Sivil Toplum Kuruluşları ve Bayatlılar'ın katılacağı bildirildi. 
 
Bayat ilçesinin, Çorum'a 83, Çankırı'ya 90 km mesafede olduğunu hatırlatalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler