Bayındır: Aday tespitinde dahlim olmadı

Bayındır: Aday tespitinde dahlim olmadı

MHP İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'ye konuştu...

MHP Çankırı Belediye Başkan adayının 9 aday adayı arasından Hakkı Yalçın olarak belirlenmesi sonrası yaşanan tartışma ortamında, ortaya çıkan soruların yanıtlarını bulma adına İl Başkanı Yusuf Naci Bayındır, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki ile görüştü.

MHP İl Başkanlığı binasındaki odasında gerçekleşen görüşme oldukça samimi bir havada geçerken İl Başkanı Bayındır da, kendisine yöneltilen soruların tamamına yanıt verdi.

MHP Çankırı İl Başkanı Bayındır, bugün için yaşanan tartışma ortamının önümüzdeki süreç içerisinde giderek zayıflayacağını ve MHP'nin kendisine yakışan vakurluğu içerisine kısa sürede döneceğine işaret ederek "9 aday adayı ile çıktığımız yolda her bir aday adayı arkadaşımızın değeri ölçülemez. Benim gözümde her biri Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğuna layık isimlerdir. Parti tüzüğümüz 'aday belirleme' ölçüsünü 4 maddede belirtmiş. Çankırı Belediye Başkan adayımız da Tüzük'te yer alan maddeler çerçevesinde 'Genel Merkez' tarafından tespit edildi. Adayın tespitinde benim herhangi bir dahlim olmadı" dedi.

- Öncesinde yapılan açıklamalarda 'Aday tespitine giden yolda anket çalışmaları yapılacak' denilmiş ve daha da ileriye gidilerek '3 anket çalışması olacak' şeklinde bilgiler verilmişti. Sözü edilen anket çalışmaları yapıldı mı?

- Aday tespitine giden yolda partimizce yapılması gereken anket çalışmaları yapılmıştır. Ancak bazı arkadaşlarımızın konuşmalarına baktığımda bu çalışmaların kendi çevrelerinde yapılmasını bekledikleri zannına kapılıyorum. MHP teşkilatı olarak Çankırı'nın çarşısında, pazarında, hastanesinde vatandaşlara adaylarımızla ilgili sorular yöneltilerek tercihleri sorulmuştur. Bu çalışmanın sayısının 3 olması arzu edilmiş ancak zaman darlığı nedeniyle bu sayı tamamlanamamıştır.

"BENİM DAHLİM YOK"

- Belediye Başkan adayının 6 Temmuz'da açıklanacağı ifade edilmişken, 3 Temmuz Çarşamba günü açıklanmasına karşın, aday adayları arasındaki genel kanaat 'başkan adayı'nın çok daha öncesinden belirlenmiş olduğu yönünde. Bu iddialara sizin yanıtınız nedir?

- MHP'nin Çankırı Belediye Başkan adayının açıklanması tarihinin 6 Temmuz olmasını günler öncesinden özellikle ben talep ettim. Bu tarihin partimiz için özel bir anlamı vardır. Bazı arkadaşlarımız için 6 Temmuz birşey ifade etmeyebilir. Ancak benim için önemli bir tarihtir. Nedir bu tarihin önemi derseniz; Sayın Genel Başkanımızın MHP'ye 'başkan' olduğu tarihtir 6 Temmuz. Tüm hazırlıklarımız bu yöndeydi. Genel Merkez'le yaptığımız program dahilinde sayın Genel Başkanımız 6 Temmuz'da Çankırı'ya gelecek ve 'belediye başkan adayımızı' açıklayacaktı.

2 Temmuz Salı günü akşamı Genel Merkez'den gelen bilgiyle, 9 aday adayı arkadaşımızın çarşamba günü Ankara'da olması istendi. Ve aday adayı arkadaşlarımız o gün Genel Merkezimizde biraraya geldiler. Ve Çankırı Belediye Başkan adayımızın Hakkı Yalçın olduğu o toplantıda açıklandı. 

SALONDAN MUTLU MU AYRILDINIZ?
- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Çankırı'da katıldığı Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonundaki katılım için neler söyleyeceksiniz?

- O gün için yaşadığım üzüntüleri kolay kolay benliğimden uzaklaştırabilmem mümkün değil. Cumartesi gününün sabah ve öğleden sonrası yapılan iki sınavla birlikte bölgedeki düğün ve farklı etkinlikler bizim salon toplantımızı hayli olumsuz etkiledi. Bununla birlikte yaşanan hava sıcaklığı da önemli bir etken olarak karşımıza çıktı. Ancak, nedenleri ne olursa olsun, partimizin genel başkanını Çankırı olarak daha yoğun bir katılımla karşılamamız, kendisine Çankırı'daki MHP teşkilatını daha canlı ve daha diri olarak göstermemiz gerektiğinin bilincindeyim. Ama olmadı. Üzüntüm ziyadesiyle büyük ve derin.

- Aday adayları salona davet edildi mi?

- Tabii ki... Milliyetçi Hareket Partisi mensubu her arkadaşımız gerek il teşkilatı, gerek Merkez ilçe gerekse ilçe ve belde teşkilatlarımız tarafından toplantıdan haberdar edildi ve iştirak etmeleri istendi. Belediye Başkan adayımızla birlikte geriye kalan 8 aday adayı arkadaşımız da toplantıya davet edildi. Ancak bazı arkadaşlarımız daveti benden beklemişlerse orada yanılmışlar. Ben İl Başkanı olarak o arkadaşlarımızı arayarak davet etmedim. Böylesi bir görevim de yok!

- MHP tabanında bugün itibariyle yaşanan tartışmalarla ilgili düşünceleriniz ve başkan adayı Hakkı Yalçın'la ilgili hedeflerinizi öğrenebilir miyim?

- MHP'nin Çankırı Belediye Başkan adayının Hakkı Yalçın arkadaşımız olarak açıklanmasından sonra yaşanan bazı gelişmeleri büyütme taraftarı değilim. İnsan olarak hakkımızda verilmiş kararlar karşısında üzülmemiz, kırılmamız gayet doğal. Ben şahsen bugünlerde şahsıma ya da partiye karşı yaşanan kırgınlıkların kısa sürede ortadan kalkacağını düşünüyorum. Bugün bana kırıldığını belirten arkadaşlarımızla yarın kol kola girerek yine bu sokaklarda MHP bayrağını sallayacak ve adayımız Hakkı Yalçın'ın kazanması için ter akıtacağız. Bunun aksini kimse söyleyemez. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Mart 2014'de yapılacak olan yerel seçimlerde Çankırı Belediye Başkanlığını halkımızın da verdiği destekle kazanacak irade bugünkü kadrolarımızda mevcuttur. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Milliyetçi Hareket dün olduğu gibi bugün de Çankırı'da çizdiği hedefler doğrultusunda herhangi bir sapma göstermeden yoluna devam etmektedir. Belediye Başkan adayımız Hakkı Yalçın da 'aday' olarak açıklandığı andan itibaren oluşturulan bir ekiple çalışmalarına başlamıştır. Bu çalışma seçim sonuçlarının açıklandığı ana kadar da hız kesmeden, Milliyetçi Hareket'e yakışan şekilde devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
83 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler