Baykalı istifaya götüren kasedin izi bulundu

Baykal'ı istifaya götüren kasedin izi bulundu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP lideri Deniz Baykal'la ilgili görüntüler hakkındaki soruşturmada üç yıl sonra bazı bilgilere ulaştı.

Savcılık, 2010 yılında (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na) yazı gönderip görüntülerin gönderildiği bilgisayarın IP numarasının tespitini istemişti. Sorunun yanıtı yıklışık 3 yıl sonra geldi. TİB, geçen hafta, IP numaralarını gönderdi.

BİLGİSAYARLAR TESPİT EDİLECEK
Deniz Baykal'a ait görüntülerin servis edildiği 7 ayrı IP numarası tespit edildi. Savcılık, 4'ü ABD, 3'ü Türkiye çıkışlı IP numaralarını kullanan bilgisayarların ivedi şekilde bulunmasını istedi, 10 gün içerisinde Türk Telekom'dan yanıt gelmesi bekleniyor.
 
Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz, Vatan'ın sorusu üzerine, "Gecikmiş bir gelişme" dedi. Yılmaz, soruşturmanın geciktiğini ya da bir şekilde geciktirildiğini belirterek, "Gündemde olan soruşturmalar bu soruşturmadan daha farklı ilerledi. Biz soruşturmanın başında imaj alınmasını, dinleme yapılmasını istedik. Ama bunların hiçbiri olmadı. Siyasiler soruşturmayı bitirmedi" dedi.
 
Öte yandan İstanbul'da çete operasyonunda gözaltına alınan Mustafa Özsoy ve CHP eski Adana Milletvekili Tacidar Seyhan arasında geçen telefon görüşmelerinde Baykal'ın görüntüleriyle ilgili diyalogların geçtiği belirtildiği için savcılık bu konuşmaları da talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler