Bayramören TBMM genel kurulunda

Bayramören TBMM genel kurulunda

CHP İstanbul milletvekili Öğüt: Çankırı HES projesi Bayramören ve çevresine büyük zarar verecek.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Çankırı'nın Bayramören ilçesine yapılması planlanan hidroelektrik santrali ile ilgili bir süredir devam eden tartışmaları TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada dile getirdi.

Santralle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)  Raporu'nun tamamlandığını dile getiren Öğüt, raporda da santralin bölgeye türlü zararlar vereceğinin belirtildiğini vurguladı.
 
 
Santralin projesine uygunluk raporunun verildiğini de belirten milletvekili Öğüt, "Bu HES gerçekleştiği taktirde ilçe ve çevresi büyük zarar görecek" dedi.
 
Proje için 8 bin civarında ağaç kesilmesi gerektiğinin ve proje alanının 1. derece deprem kuşağı olan Kuzey Anadolu fay hattında yer aldığının, ÇED raporunda açıkça belirtildiğine dikkat çeken CHP'li Öğüt,  söz konusu bölgede tarihte 7 civarlarında depremler olduğunu ve yakın zamanda da uzmanların deprem beklenen yerler arasında bu bölgeyi de saydığını ifade etti.
 
Yetkililere çağrıda bulunan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, "Projenin bir an evvel durdurulması gerektiği kanaatindeyim. Ayrıca Melen Çayı üzerine kurulacak santral, ekim ve organik tarım yapılan 1 milyon 199 bin metrekarelik tarım alanını tamamen öldürecektir. 62 km’lik alanda  25 yerleşim yeri, 1 ilçe ve 1 nahiye susuz kalacaktır. Üretilecek elektrik bu kadar zarar vermeye değecek mi özellikle EPDK yetkililerini projeye onay vermeden önce düşünmeye davet ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler