Bayramörende HESler start aldı

Bayramören'de HES'ler start aldı

Bayramören'de Melan çayı üzerinde yapılması planlanan HES projelerinde çalışmalar başladı.

Çankırı Bayramören İlçesi Melan Çayı üzerinde yapılması planlanan 5 HES projesinden biri olan Boyalı Regülâtörü ve yapımı devam eden ve 2013 yılı Şubat ayında tamamlanacak olan Kastamonu, Karabük ve Çankırı İllerini ilgilendiren Eren HES Projesi çalışmalarını Vali Özcan yerinde inceledi.

İlk önce Bayramören ilçesi Üçgazi Köyü sınırlarında Boyalı Regülatörü adıyla yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunan Vali Özcan’a Kaymakam Ayhan Terzi tarafından proje üzerinden bilgiler verildi ve alan gösterildi.
 
Vali Vahdettin Özcan, alanda gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Eren Hes Projesi adıyla Kavak Köyü Karabük mahallesinde yapımı devam eden alana incelemelerde bulunmak üzere gitti.
 
bayramoren-hes-proje-sozcu-resim-71.jpg
 
Vali Özcan’a Akbaşlar Holdin - Irmak Enerji yetkilileri tarafından bilgiler verildi. Eren Hidro Elektrik Santrali yetkilisi Ahmet Alpaslan Zerey, proje tamamlandığında yıllık elektrik üretiminin standart dört kişilik bir ailenin ikamet ettiği yaklaşık 52.000 adet konutun bir senelik elektrik ihtiyacını karşılayacağını, Projenin toplam maliyetinin yaklaşık 90 milyon lira olduğunu belirtti.
 
Proje kurulu gücünün 37.038 MWm / 35.186 MWm olduğunu, yıllık öngörülen toplam enerji üretiminin 141 milyon Kwh olacağını da söyleyen Zerey, ayrıca bu projede hiçbir donanım eksikliklerinin olmadığını ve iyi bir ekip ile çalıştıklarını da söyledi.
 
Bu projenin kendilerini olumsuz etkileyeceğini ve sularının azalacağını belirten çevrede yaşayan vatandaşlara firma temsilcileri, Vali Özcan’ın huzurunda açıklamalar yaptılar. Akarsu yatağındaki suda herhangi bir azalmanın olmayacağını ve köylünün sulama ihtiyacını istediği zaman karşılayabileceğini belirten yetkililer, köylerin ve köylülerin hiçbir şekilde olumsuz etkilenmeyeceğini, hatta proje tamamlandığında 500–600 kişinin istihdam edilebileceğini, hem köye hem de köylüye faydalı olacağını ifade ettiler.
 
Vali Özcan, HES alanlarındaki incelemelerini tamamladıktan sonra bölgeden ayrılarak ilçedeki incelemelerine devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler