Bayramörende özgün proje

Bayramören'de özgün proje

İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi, bölgede ikamet eden ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşların günlük ihtiyaçlarını giderme yönünde proje geliştirildiğini bildirdi.

Bayramören Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından köylerde ikamet eden ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşların günlük ihtiyaçlarını gidermek için proje yapıldı.

Proje kapsamında fakir olan 2 bayan ve 1 bay eleman işe alındı. Çalışacak elemanlara Hak Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından 100 saat Yaşlı Bakım kursu verildi. Bu kapsamda gidilen evlerde bulaşık, çamaşır yıkama ve ütüleme, yemek yapma, temizlik, tadilat vb. işler yapılmakta.
 
İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi evde bakım projesinden yararlanan vatandaşları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zeliha Güngör ve Vakıf Mütevelli Heyeti Üyeleri eşliğinde ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Projeden yararlanan vatandaşlarla da yakından ilgilenen Kaymakam Ayhan Terzi vatandaşların proje hakkındaki düşüncelerini sordu. Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar projede emeği geçen herkese tek tek teşekkür etti.
 
Projenin hayata geçirilmesi için özel önem gösteren ilçe Kaymakamı Terzi projenin amaçlarıyla ilgili olarak; “İlçemiz köylerinde ikamet eden sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan yardıma ve bakıma muhtaç olan ancak huzurevi hizmeti istemeyen yaşlıların kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmadan evlerinde temizlik ve gıda ihtiyaçlarını karşılayarak terk edilmiş, toplumdan itilmiş düşüncesini taşıyan, ilgi yoksunluğundan şikayet eden yaşlılara değer verildiği düşüncesini aşılayabilmek, modern çağın bir gereği olan insan onuruna yakışan hizmeti verebilmek ve sosyal hizmeti yaygılaştırmak amacındayız״ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler