Bayramörende yollar açıldı ve ...

Bayramören'de yollar açıldı ve ...

Yoğun kar yağışından oldukça etkilenen

Bayramören'de hayat bugün normale döndü.

İlçe köylerinde 96 saate yaklaşan bir süre elektrik kesintisi ile beraberinde yaşanan ulaşım sıkıntısı dün itibariyle çözümlenirken, köylerde yaşayanlar bugün Bayramören ve Kurşunlu ilçelerine inerek günlerdir yaşadıkları mağduriyetlerinden kurtuldular.

MURAT NAK'TAN GÜZEL HABER
Önceki gün kısa süreli olarak kaldığı Çerkeş Cezaevinden tahliye olan ve yaşadığı Bayramören ilçesine bağlı Kavak köyüne gitmek için yola çıkan Murat Nak'ın sağ salim köyüne ulaştığı haberi, hayatından endişe edenleri sevindirdi.

Nak, jandarmaya verdiği ifadede kabus dolu geceyi "Göynükören'de bir kaya dibinde konaklayarak" geçirdiğini ifade etti. Sözcü18 haber merkezi olarak yaptığımız araştırma ve elde ettiğimiz bilgilere baktığımızda Murat Nak'ın geceyi Göynükören'deki yayla evlerinin birisinde konaklayarak geçirdiğini öğrendik.

Kabus dolu gecenin nasıl geçirildiğinin ötesinde 1974 doğumlu, evli ve bir çocuk babası Murat Nak'ın sağ salim ailesine kavuşmuş olması bölgede ve yaşadığı köyde büyük sevinç yarattı.

İL ÖZEL İDARE SINIFTA KALDI
Devlet Meteoroloji yetkililerinin günler öncesinden yaptığı uyarılara karşın, elindeki kısıtlı araç filosuyla olabilecek sıkıntılara karşı mücadele etmeyi planlayan Çankırı İl Özel İdaresi, başta Bayramören olmak üzere Çerkeş ve Kurşunlu'da bölge insanını ve yerel yöneticileri zor durumda bıraktı.

Bayramören'de depoda arızalı olarak duran ekonomik ömrünü tamamlamış 1986 model greyder ile kar mücadelesine başlamak ne kadar mümkün olabilirse, Çankırı İl Özel İdaresi de o kadar iş yapabildi!

Parça değişikliği için Ankara'ya giden ekiple birlikte Çankırı'dan TIR üzerinde gönderilen benzer model başka bir greyderin, başta İndağı olmak üzere yol güzergahında yaşanan olumsuz şartlar nedeniyle yola çıkışından yaklaşık 24 saat sonra bölgeye ulaşmış olması, Çankırı'yı yönettiklerini iddia edenlerin, bölge için olası bir "kaos" durumunda ne derece başarılı olabileceklerine de ayna tutuyordu!

Kapalı köy yollarını açması düşüncesiyle bölgeye gönderilen ikinci greyderin bir saat çalışma süresinde 2 teneke yağ yakması ve beyaz kar görünümünü "kar helvasına" dönüştürmekten öteye geçememiş olması ile "Avrupai Çankırı" iddiasında bulunan siyasilere de vatandaşın tebessümle bakmasına fırsat verdiğini düşünüyoruz.

ÇALIŞANLARIN FEDAKARLIĞI
Geride kalan 5 güne baktığımızda, kendisini açık ara farkettiren durum, bölgede çalışan kamu görevlilerinin yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırma adına yaptıkları cansiperane mesai her türlü takdire şayan.

Özellikle Bayramören köylerinin tamamında yaşanan elektrik  kesintisini bir an önce sonlandırma adına BEDAŞ çalışanlarının ortaya koydukları gayret ile karayolları personelinin çabaları yadsınamaz düzeyde. 

Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen'in, mevcut imkanları ile bölgenin yaşadığı kaostan kurtulması yönündeki çabaları açık olarak ortada... 

Bütün bunlara karşın 5 gün süresince yaşanan kaos kimin eseri derseniz; elimizdeki mevcut malzeme bize yine "üzülerek belirtelim ki" aynı adresi gösteriyor!

Siz anladınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler