Bayramörenin E-80le bağlantısı kesildi

Bayramören'in E-80'le bağlantısı kesildi

Dün geceden itibaren başlayan ve tüm yurdu etkisi

altına alan kar yağışı, Bayramören ilçesi ile ulaşımı engelledi. Sabah saatlerinden bu yana Bayramören yolu kapalı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bayramören ilçe merkezinden yaklaşık 30 santimi bulan kar kalınlığı, 27 köy yolundan 20'sinin de kapanmasına neden oldu.

Sözcü18 haber merkezinin Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen'den aldığı bilgiye yoğun kar nedeniyle göre sabah saatlerinden itibaren ilçeye ulaşım sağlanamıyor. Bu nedenle Çankırı İl Özel İdaresinden istenilen greyderin henüz Bayramören'e ulaşmadığı öğrenildi.

Başkan Özen'le saat 19.30 dolaylarında yaptığımız telefon görüşmesinde "İlçeden Kurşunlu'ya gitmemiz mümkün değil. Özel İdareden talebimiz olan kar püskürtme aracının Çaylıca'ya kadar ulaşabildiği bilgisi geldi. Ben de aracımla Dalkoz'a kadar geldim. Buradan öteye gidemiyoruz. Tekrar Bayramören'e dönüyorum" dedi.

GRAYDER TIR ÜZERİNDE YOLDA KALDI
Öte yandan elde ettiğimiz bilgilere göre İl Özel İdaresine ait dozerin arızalı olduğu ve bakıma alındığı, Çankırı'dan yola çıkan greyderin TIR üzerinde İndağı'nda kaldığı edinilen bilgiler arasında.

BÖLGEDE ELEKTRİKLER DE KESİK
Bayramören'e ulaşımın geçit vermediği Sarıkaya yönündeki köylerin hiçbirine elektrik verilmiyor, bunun yanısıra avea ve turkcell baz istasyonları çalışmıyor. 

ORMAN İŞÇİLERİ YOLDA MAHSUR KALINCA
Boyalıca Orman işletmesinde çalışan işçileri Kurşunlu'ya götüren aracın da yolda mahsur kaldığı, emniyet güçleri tarafından  çalışanların Bayramören'e getirildiği ve işçilerin geceyi ilçede geçirdikleri öğrenildi. 

KURŞUNLU - SARIALAN YOLU KAPALI
Yoğun kar nedeniyle bölgede Kurşunlu - Sarıalan yolu da kapandı. Sarıalan'da elektriklerin kesik olduğu bilgisi ulaştı.

Yolların kapalı olması nedeniyle köylerde yaşayan diyaliz hastalarının diyaliz merkezlerine ulaştırılması konusunda büyük sıkıntılar yaşandığı, herhangi bir ihmal nedeniyle can kaybı yaşanmaması için büyük gayret sarfedildiği bildirildi.

İNDAĞI DA SIKINTILI
Çankırı - İndağı da yoğun kar yağışı nedeniyle sürücülere dün geceden itibaren sıkıntılı anlar yaşatıyor.

Ilgaz'da yoğun kar yağışının halen devam ettiği ve Yıldıztepe'de bir metreye yakın kar kalınlığının oluştuğu öğrenildi.

Sözcü18 haber merkezinin bölgeden elde ettiği bilgilere göre dün geceden itibaren etkisini yoğun olarak gösteren kar yağışı nedeniyle, Kastamonu - Çankırı hattında seyahat eden yolcu otobüslerinin 5 saate yakın bir sürede Çankırı'ya ulaştıkları öğrenildi.

Halen yağışın sürdüğü İndağı'nda yoğun kar yağışı nedeniyle, sürücülerin oldukça sıkıntılı anlar yaşadıkları belirtildi.

E-80'DE TRAFİK YER YER TEK ŞERİTLİ
Yoğun kar yağışından etkilenen yollar arasında E-80 de var. Özellikle Karabük - Çerkeş arası 90 km'lik yolu sürücülerin akşam saatlerinde yaklaşık 4 saatte aldıkları bilgisi haber merkezimize ulaştı. Özellikle İsmetpaşa mevkiinde rampayı çıkamayan TIR'ların yolu trafiğe kapattıkları öğrenildi. Çerkeş Bölge Trafik ekiplerinin 3 vardiya halinde yoğun bir mesai yaptıkları öğrenildi.

Edinilen bilgiler arasında E-80'deki ağır yol şartlarının Kurşunlu'ya kadar uzandığı şeklinde.

KIZILIRMAK'TA KAPALI KÖY YOLU YOK
Belediye Başkanı Bayar Soysal'dan telefonla aldığımız bilgilere göre yoğun kar yağışı halen devam ediyor. İlçe merkezinde 30 santime kadar ulaşan kar köylerle irtibatı henüz koparmadı. Başkan Bayar "Köy yolları açık. Sadece yol yapım çalışmalarının devam ettiği Kavlaklı yolu sabah saatlerinde kısa süreliğine kapandı. Daha sonra yapılan çalışma ile bu yol ulaşıma açıldı." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler