Bayramörenli Aynur Aydan da aday adayı

Bayramörenli Aynur Aydan da aday adayı

"Bakan düşüren kadın" olarak siyasi tarihe geçen sinema sanatçısı Aynur Aydan Ak Partiden milletvekili aday adayı.

AK Parti'de 12 Haziran seçimleri nedeniyle milletvekili aday adaylığı için yapılan başvurular 5 bin 500'e ulaştı. Adaylar arasında ''Bakan düşüren kadın'' olarak ünlenen ve 1979'da CHP'li İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile ilişkisi ortaya çıkan sinema sanatçısı Aynur Aydan da bulunuyor.

AKP'DEN ÖNCE DYP

Bir dönem DYP'den de politikaya soyunan Aynur Aydan, bu kez AK Parti İstanbul milletvekili aday adayı oldu. Aydan'ın 1979 yılında dönemin CHP'li İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş ile birlikteliği ortaya çıkmıştı. Güneş, Aydan'ın evine girerken görüntülenmiş ve haber gazetelere manşet olunca istifa etmişti.

'10 YIL BOYUNCA İŞ BULAMADIM'

Aynur Aydan, yıllar sonra bu olayı ''Tesadüfen İzmir Efes Otelinde karşılaşıp tanıştık. Benim evimde ya da Ankara'da buluşurduk. Beşiktaş'taki evime geldiğinde gazetecilere yakalandık. O günden sonra beni hiç aramadı. 10 yıl boyunca sinema sektörü bana iş vermedi '' diyerek anlatmıştı.

HASAN GÜNEŞ POLİTİKAYA DEVAM ETTİ

Hasan Fehmi Güneş ise, bu olaydan sonra politikaya devam etti. 12 Eylül sonrası SHP'den milletvekili seçildi. 77 yaşındaki Güneş, İçişleri Bakanlığı döneminde yaşanan Abdi İpekçi cinayetinin çözümü ve Mehmet Ali Ağca'nın yakalanması için çaba göstermişti. (Gazeteport)

AYNUR AYDAN, YAŞANAN OLAYLA İLGİLİ OLARAK NELER SÖYLEDİ
İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş’in,  sinema sanatçısı ve şarkıcı Aynur Aydan’ın evine girerken çekilen fotoğrafları 5 Ekim 1979 Cuma günü, Hafta Sonu gazetesinin manşetini süslüyordu. Görevinden istifa eden Güneş, 31 yıldır hiç konuşmadı. Aynur Aydan ise Hafta Sonu dergisine içini döktü:

- İzmir Fuarı için Efes Otel’de kalıyordum. Bakanla aynı asansöre bindik. Bir hafta sonra aradığında kalbim duracak sandım.

- İlişkimiz altı buçuk ay sürdü. “Bir gün yakalanırsak, sen çok meşhur olursun” derdi. Yakalanınca ne yapacağımıza dair bir planımız olsaydı keşke. Bir yere gitseydik, kaybolsaydık, bir daha dönmeseydik.

- Haber gazetelere çıkınca bir daha hiç konuşmadık. MİT evime geldi, ben ve ailem sorguya çekildik. Ama hiç pişman olmadım, bugün olsa yine yaşarım. Heyecan, sevgi, tehlike... Hepsini bir arada yaşadık.

- Benim yüzümden istifa etti diye çok üzüldüm. Çok değerli, kaliteli bir insandı. Bugüne kadar tek kelime etmedi. Adam gibi adam işte! Hâlâ o aşkı yaşıyorum, yerini kimse alamadı. İçtiği bir sigaranın paketini ve üzerinde ‘içişleri bakanı’ yazılı bir kağıdı hâlâ saklıyorum.

- Deniz Baykal, Nesrin Baytok’u milletvekili yapmış en azından, benimki bir şey yapmadı. Ak Parti’de de bu tür aşklar yaşayanlar var.

AYNUR AYDAN BAYRAMÖRENLİ
Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre "bakan düşüren kadın" olarak siyasi tarihte yerini alan yılların sinema sanatçısı ve şarkıcısı Aynur Aydan, Çankırı ili Bayramören ilçesi  Köpürlü köylü (bugünkü Beyler mahallesi daha önceleri köydü) sakinlerinden.

Sanatçı Aydan'ın babası Güneydoğulu, annesi Köpürlü köyünden olduğu elde ettiğimiz ilk bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler